
Η ΑΕΚ έφυγε με το τεράστιο διπλό από την έδρα της Φιορεντίνα, σε μια υπέροχη βραδιά στη Φλωρεντία!
Αυτή ήταν και η δεύτερη φετινή νίκη της ομάδας στη League Phase, που σημαίνει ότι πρόσθεσε άλλα 400.000 ευρώ στα ταμεία της, φτάνοντας συνολικά τα 6.532.000 ευρώ έσοδα φέτος από την Ευρώπη.
Στο Conference League κάθε ομάδα λαμβάνει 400.000 ευρώ για κάθε νίκη και 133.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία. Φυσικά στη League Phase κάθε ομάδα λαμβάνει και μπόνους με βάση την τελική της κατάταξη.
Οι ομάδες ανάλογα τη θέση που θα καταλάβουν θα λάβουν μετοχές τουλάχιστον των 31,5 χιλιάδων ευρώ, καθώς αυτός ο αριθμός αυξάνεται αναλόγως το εύρος των ισοπαλιών στα ματς της League Phase.
Ο τελευταίος της League Phase θα λάβει μια τέτοια μετοχή, ενώ ο πρώτος 36 μετοχές.
Με την εξασφάλιση της θέσης τους στη League Phase, οι “κιτρινόμαυροι” έβαλαν στα ταμεία τους μίνιμουμ 3.170.000 ευρώ. Ακόμη, στην πορεία της στα προκριματικά η ΑΕΚ έβαλε στα ταμεία της 525 χιλιάδες ευρώ.
Από το value pillar εξασφάλισε 1.323.000 ευρώ από το ευρωπαϊκό μέρος που έχει να κάνει με το market pool και το πενταετές ranking στην UEFA και 552.000 ευρώ από το “μη ευρωπαϊκό μέρος” που είναι το δεκαετές ranking στην UEFA.
Έτσι το συνολικό ποσό που λαμβάνει η ΑΕΚ (αν αθροίσουμε και τις 28.000 ευρώ που θα λάβει ο τελευταίος της League Phase) είναι 5.598.000 ευρώ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement