Η κλήρωση σε Europa League και Conference League που θα διεξαχθεί στις 14.00 και στις 15.00 είναι αυτές που θα έχουν ελληνικό χρώμα με τη συμμετοχή Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.
Βέβαια, μπορεί η κλήρωση να μην έχει διεξαχθεί ακόμα, ωστόσο μια εντυπωσιακή διαρροή, ή απλώς ένα ενδεχομένως κατασκευασμένο σενάριο, κυκλοφόρησε ήδη στο διαδίκτυο μέσω της Wikipedia και έχει κάνει τον γύρο των social media.
Συγκεκριμένα, το διάγραμμα που ήρθε στο φως περιλαμβάνει τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας του Main Path και δίνει μια πρώτη εικόνα για τις πιθανές διασταυρώσεις, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.
Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Άρη Λεμεσού στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League, με φόντο την πρόκριση στα Playoffs. Το σενάριο που προκύπτει από τη διαρροή παρουσιάζει την Ένωση να είναι ανίσχυρη σε κάθε περίπτωση, είτε προκριθεί είτε αποκλειστεί. Εφόσον η ΑΕΚ αποκλείσει την κυπριακή ομάδα, εντάσσεται στο Group 3 των ανίσχυρων.
Σύμφωνα λοιπόν με τις διαρροές, η Ένωση σε περίπτωση που περάσει τον Άρη Λεμεσού θα είναι στους ανίσχυρους του υπογκρούπ 3 της κλήρωσης και στα playoffs του Conference League θα βρει μπροστά της μία εκ των Κρίσταλ Πάλας, Παρτιζάν, Ραπίντ Βιέννης και Μακάμπι Χάιφα.
Ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι μακράν η πιο δύσκολη αποστολή που θα έχει το φετινό καλοκαίρι είναι αυτή απέναντι στην Σαχτάρ στον επόμενο γύρο (τον τρίτο) των προκριματικών του Europa League. Αν οι «πράσινοι» δεν καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση, τότε θα υποβιβαστούν στα Playoffs του Conference League – και, σύμφωνα πάντα με το ανεπίσημο διάγραμμα, θα είναι ισχυροί στο Group 4.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ακόμη και σε περίπτωση αποκλεισμού, ο Παναθηναϊκός διατηρεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα ενόψει της συνέχειας, καθώς θα έχει ευνοϊκότερη κλήρωση και αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που αποκλειστεί από τη Σαχτάρ θα κλειθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Βίκινγκουρ, Σερβέτ, Ρίγα και Αστάνα ως ισχυρός στο υπογκρούπ 4 της κλήρωσης.
Ενώ τέλος, ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση που επίσης αποκλειστεί από τη Βόλφσμπεργκερ θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ομόνοια, Άλκμααρ, Λουγκάνο και Φιορεντίνα, ως ανίσχυρος στο υπογκρούπ 2.
Αξίζει να τονιστεί πως το παραπάνω διάγραμμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την UEFA και ενδέχεται να πρόκειται είτε για πρώιμη διαρροή είτε για τελείως αυθαίρετο σενάριο
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement