
Αποκαλυπτικοί είναι οι νέοι διάλογοι που ήρθαν στο φως από τους αστυνομικούς που αποσπούσαν ναρκωτικά από κατασχεμένες ποσότητες και τις διοχέτευαν στη μαύρη αγορά.
Στον πρώτο διάλογο που ήρθε στο φως εμπλέκεται ο 42χρονος ανθυπαστυνόμος, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.
«Θέλω 10k να βγάλουμε 5 κιλά από μέσα…τα 7 τα έχω…θέλω 3 μέσα στο βράδυ…μετά θα το παίξουμε εμείς μπάλα…μαύρο», είπε ο ανθυπ[αστυνόμος, αναζητώντας ποσότητα ναρκωτικών.
Σε έναν άλλο διάλογο ο υπαστυνόμος που έκλεβε τις ποσότητες ενημερώνει τον 42χρονο ανθυπαστυνόμο, ότι ανώτεροι του τον απομάκρυναν από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.
Υπαστυνόμος: «Φιλαράκι δυστυχώς τετέλεσθαι»
Ανθυπαστυνόμος: «Τι είναι αυτό, δεν κατάλαβα»
Υπαστυνόμος: «Έμεινα εκτός Δίωξης Ναρκωτικών»
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών.
Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε αναλάβει υπαξιωματικός που τελούσε ήδη σε διαθεσιμότητα, ο οποίος συντόνιζε την προμήθεια και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Μαζί του, έξι ακόμη μέλη φέρονται να αναλάμβαναν τη μεταφορά, τη δοκιμή ποιότητας και τη χρηματοδότηση.
Υπαρχηγός διατελούσε επίσης υπαξιωματικός της ΕΛΑΣ, ενώ κομβικό ρόλο είχαν οι δύο αστυνομικοί από τη Μύκονο -ένας εκ των οποίων πρώην μέλος του «ελληνικού FBI»- που, εκμεταλλευόμενοι την υπηρεσιακή τους ιδιότητα, έκλεβαν ουσίες ώστε να τις προμηθεύσουν.
Ο πρώτος αναζητούσε χρήματα για αγορές ναρκωτικών, ενώ ο δεύτερος παρείχε μεγάλες ποσότητες και συμβουλές «διοίκησης» της οργάνωσης.
Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κρυπτογραφημένες εφαρμογές, τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και προσεκτικά σχεδιασμένες κινήσεις για την απόκρυψη της δραστηριότητάς τους και του μαύρου χρήματος.
Ενδεικτικά:
Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν:
Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων 5 αστυνομικοί, που ελέγχονται για σειρά αδικημάτων όπως:
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια Εισαγγελία.
Πηγή: reader.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement