
Μετά από την αποχώρησή του από τον πάγκο της Αγγλίας το καλοκαίρι του 2024 ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ επέλεξε να μείνει για καιρό εκτός δράσης, ωστόσο οι πρόσφατες εξελίξεις στην εθνική Πολωνίας άλλαξαν τα δεδομένα.
Και αυτό γιατί η θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού έμεινε κενή λόγω του διαζυγίου με τον Μίχαλ Πρόμπιερζ, με τον 54χρονο Άγγλο προπονητή να έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας μέσω των εκπροσώπων του αλλά να δέχεται αρνητική απάντηση σύμφωνα με την αγγλική “Express“.
Την είδηση μάλιστα της απόρριψης του άλλοτε προπονητή των τριών λιονταριών την έδωσε ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας, Τσεζάρι Κουλέσα, αποκαλύπτοντας και το λόγο που πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση:
“Δεχτήκαμε μία πρόταση για να τον προσλάβουμε αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε έναν βασικό κανόνα: ουδείς ξένος προπονητής θα μας εγγυηθεί ότι θα πάρουμε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Εάν μας έδινε μία τέτοια εγγύηση θα τον προσλάμβανα αμέσως. Ο Φερνάντο Σάντος είναι το τέλειο παράδειγμα (σ.σ. ανέλαβε το τιμόνι της Πολωνίας τον Ιανουάριο του 2023 και έμεινε μόλις εννέα μήνες).
Προπονητής με επιτυχία, με μεγάλο όνομα, όλοι χειροκρότησαν και το αποτέλεσμα ήταν αναπάντεχο και οδυνηρό για όλους μας”.
Όσον αφορά στον προπονητή που εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ως ο επικρατέστερος για να αναλάβει το χρίσμα της Πολωνίας, αυτός είναι ο Ματσίεζ Σκόρζα, που αυτή τη στιγμή έχει υποχρεώσεις με την Ουράβα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement