16.6
17:19

ΣΟΚ: Έναν χρόνο αποκλεισμό από την Ευρώπη για την ΑΕΚ!

Νίκος Κλεισαρχάκης
ΣΟΚ: Έναν χρόνο αποκλεισμό από την Ευρώπη για την ΑΕΚ!
Advertisement

Πολύ άσχημη εξέλιξη για το ανδρικό τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ, με την EHF να επιβάλλει βαριά καμπάνα δύο ετών (το ένα με αναστολή) αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δεν ήχησε (καθόλου) καλά η απόφαση της ΑΕΚ να μην κατέβει στον τελικό κόντρα στην Αλκαλόιντ στα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Μετά την απευθείας στέψη της Αλκαλόιντ ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το European Cup, ήρθε νέα… καμπάνα για την Ένωση από την EHF βάζοντας ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ βαρίδι στο τμήμα.

Συγκεκριμένα, σήμερα (16/06) έγινε γνωστή η απόφαση της EHF να αποκλείσει την ΑΕΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο χρόνια, εκ των οποίων το ένα είναι με αναστολή, εξαντλώντας κάθε περιθώριο αυστηρότητας.

Για την εν λόγω απόφαση, οι άνθρωποι της ΑΕΚ διατηρούν σιγή ιχθύος, δεν αποκαλύπτουν το πώς θα κινηθούν νομικά, ενώ ο κανονισμός ορίζει πως η ομάδα έχει περιθώριο 7 ημερών για να προσβάλλει την απόφαση μέσω εφέσεως.

Η απόφαση της EHF αναφέρει:

Το Δικαστήριο Χάντμπολ της EHF εξέδωσε περαιτέρω απόφαση σχετικά με την υπόθεση που ξεκίνησε μετά την ακύρωση του επαναληπτικού αγώνα του τελικού του EHF European Cup Men 2024/25 μεταξύ της HC Alkaloid και της AEK Athens HC, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου 2025 στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας.

Το Δικαστήριο Χάντμπολ έκρινε ότι η AEK παραβίασε το θεμελιώδες καθήκον του συλλόγου να συμμετάσχει σε έναν προγραμματισμένο αγώνα. Το Δικαστήριο Χάντμπολ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η άρνηση διεξαγωγής ενός αγώνα δεν αποτελεί μόνο σοβαρή αντιαθλητική συμπεριφορά προς όλες τις άλλες αντίπαλες ομάδες, αλλά οδηγεί και σε αυστηρές συνέπειες που περιγράφονται στους κανονισμούς της διοργάνωσης και στον Κατάλογο Ποινών της EHF.

Ως αποτέλεσμα, το Δικαστήριο Χάντμπολ επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στην AEK Athens HC. Επιπλέον, ο σύλλογος αποκλείεται από τη συμμετοχή σε διοργανώσεις της EHF για δύο σεζόν. Το ήμισυ της απαγόρευσης (μία σεζόν) επιβάλλεται με αναστολή για περίοδο δοκιμασίας δύο ετών. Μπορεί να ασκηθεί έφεση στο Εφετείο της EHF εντός 7 ημερών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->