06.6
20:48

Μάγκες, πάρτε το αλλιώς – Ξανά ήττα απ’ τον Ολυμπιακό και… 2-0 η σειρά

AEK1924.gr team
Μάγκες, πάρτε το αλλιώς – Ξανά ήττα απ’ τον Ολυμπιακό και… 2-0 η σειρά
Advertisement

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα και στην Ηλιούπολη με 31-26 απ’ τον Ολυμπιακό και πλέον τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν κάνει το 2-0 στη σειρά των τελικών της Handball Premier. Αγνώριστοι οι Μάγκες, ακόμα ένα κακό ματς της ομάδας.

Σε δύσκολη καμπή βρίσκεται πλέον η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, καθώς γνώρισε την ήττα με 31-26 από τον Ολυμπιακό στην Ηλιούπολη, στον δεύτερο τελικό της σειράς. Πλέον, η «Ένωση» καλείται να πετύχει την απόλυτη ανατροπή για να διατηρήσει ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Αλβανού τεχνικού θα πρέπει να δείξει άμεση αντίδραση, ξεκινώντας από τον τρίτο τελικό που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο «Γ. Κασιμάτης», καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απώλειας – η νίκη είναι μονόδρομος για να μείνει «ζωντανή» στη μάχη του πρωταθλήματος.

Η εικόνα του παιχνιδιού

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτικό για την ΑΕΚ, που εμφάνισε παρόμοια προβλήματα με εκείνα του πρώτου τελικού. Η ομάδα ξεκίνησε νευρικά, με αρκετά λάθη και έλλειψη ενέργειας, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πάρει προβάδισμα με 4-1 στο πρώτο πεντάλεπτο. Παρά τις προσπάθειες με καλή αμυντική λειτουργία και επιθετική αποτελεσματικότητα –κυρίως από τους Κουκουλά, Παναγιώτου και Τουρέ– που έφεραν την ισοφάριση στο 6-6, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Ακολούθησαν απανωτά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός για να ξεφύγει με 9-6. Η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει με τέρματα του Σακό, πλησιάζοντας σε 11-8 και 12-10, ωστόσο δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα καλά της διαστήματα. Αντίθετα, εγκλωβίστηκε επιθετικά και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 17-11 υπέρ των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά μειώνοντας με γρήγορα γκολ από Λούλιτς και Κεϊτά σε 17-14. Ωστόσο, τα προβλήματα στην κυκλοφορία και οι αδυναμίες στην άμυνα επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να ξεφύγει ξανά (20-14). Οι Μάτιτς και Κουκουλάς μείωσαν προσωρινά σε 21-17, αλλά η ομάδα δεν μπορούσε να βρει ρυθμό.

Στο επόμενο διάστημα, ο Αραμπατζής με δύο σημαντικά τέρματα έφερε το σκορ στο 24-21, όμως τα αμυντικά κενά και η αστοχία στα τελειώματα κράτησαν την ΑΕΚ μακριά από το να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Ο Σακό πέτυχε το 26-22, ενώ στο 50ο λεπτό το σκορ ήταν 27-23. Στο φινάλε, ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο και έφτασε δίκαια στη νίκη με 31-26.

Ανάλυση σκορ ανά πεντάλεπτο:
4-1, 6-5, 9-6, 12-10, 15-11, 17-11 (Ημίχρονο)
20-14, 22-17, 25-21, 27-23, 29-23, 31-26

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->