Ο Μινγκς, ο οποίος επρόκειτο να εισέλθει στους τελευταίους 12 μήνες του τρέχοντος συμβολαίου του, υπέγραψε νέα μονοετή επέκταση με την Βίλα καθώς ήθελε να παραμείνει στους «χωριάτες», στους οποίους εντάχθηκε το 2019 από την Μπόρνμουθ.
Φέτος ο Μινγκς έπαιξε πέρα από το φράγμα του πόνου, αφού έκανε την επιστροφή του από έναν δεύτερο τραυματισμό στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο (ACL) κι αψήφησε τις εκτιμήσεις των γιατρών ότι θα έχανε περισσότερους από δύο μήνες μετά από έναν ακόμη τραυματισμό στο γόνατο, τον Ιανουάριο.
Τελικά επέστρεψε μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, διακινδυνεύοντας την υγεία του στους αγώνες που ακολούθησαν.
Η επιστροφή του Άγγλου διεθνή συνέβαλε σε αυτό που ο προπονητής Ουνάι Έμερι περιέγραψε ως “φανταστική φόρμα”, με την Βίλα να κερδίζει έξι από τα προηγούμενα οκτώ παιχνίδια που είχε ξεκινήσει βασικός και να διατηρεί ανέπαφη την εστία της σε τέσσερα.
Νωρίτερα φέτος, ο Μινγκς ανέλαβε ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο για το Euro 2028, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί σύντομα.
Ο 32χρονος αριστερός κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε 21 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις την περασμένη σεζόν και είναι ένας πολύτιμος ηγέτης για την ομάδα του Έμερι.
Πηγή: sdna.gr