Το πέναλτι του Χούλιαν Άλβαρες στο Ατλέτικο-Ρεάλ αλλάζει τον κανονισμό για την περίπτωση διπλής επαφής του εκτελεστή πέναλτι με την μπάλα.
Αλλάζουν όσα γνωρίζαμε στον κανονισμό για την περίπτωση διπλής επαφής του εκτελεστή πέναλτι με την μπάλα.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στον επαναληπτικό για τους «16» του Champions League ανάμεσα σε Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ο Πολωνός διαιτητής Σίμον Μαρτσίνιακ με παρέμβαση VAR ακύρωσε το πέναλτι του Χούλιαν Άλβαρες επειδή φάνηκε να υπάρχει (έστω και ακούσια) διπλή επαφή του Αργεντινού με την μπάλα, το συμβούλιο που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς ποδοσφαίρου τροποποίησε τα ισχύοντα.
Πλέον οποιαδήποτε διπλή επαφή κατά την εκτέλεση του πέναλτι απαγορεύεται, αφού ενδέχεται να μπερδέψει τον τερματοφύλακα, παράλληλα όμως αναγνωρίζει ότι ο εν ισχύ κανονισμός αφορά εσκεμμένη κίνηση του παίκτη που εκτελεί. Σε περίπτωση ακούσιας διπλής επαφής και εφόσον η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, το πέναλτι επαναλαμβάνεται, ενώ σε περίπτωση που η εκτέλεση είναι άστοχη ή ο τερματοφύλακας αποκρούσει, καταλογίζεται άμεσο φάουλ υπέρ της αμυνόμενης ομάδας ή -αν το ματς βρίσκεται στη διαδικασία των πέναλτι- η εκτέλεση καταγράφεται ως χαμένη.
Στην περίπτωση που η διπλή επαφή είναι εσκεμμένη (όπως για παράδειγμα αν η μπάλα από το πέναλτι πάει στο δοκάρι και την ξαναχτυπήσει ο εκτελεστής), παραμένει η ποινή άμεσου φάουλ υπέρ της αμυνόμενης ομάδας, ενώ για τη διαδικασία των πέναλτι η εκτέλεση καταγράφεται ως χαμένη.
Η αλλαγή στο σχετικό κανονισμό ισχύει από 1ης Ιουλίου.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement