Μετά το τέλος του GP του Μονακό, ο Μαξ Φερστάπεν δήλωσε πως ο υποχρεωτικός κανονισμός για δύο πιτ στοπ δεν κατάφερε να κάνει πιο ενδιαφέρον το συγκεκριμένο Grand Prix, αλλά αναγνωρίζει ότι έπρεπε να γίνει μια προσπάθεια
Το επιπλέον πιτ στοπ πρόσθεσε ρίσκο και οδήγησε σε ασυνήθιστες στρατηγικές. Οι οδηγοί των Racing Bulls και της Williams κινούνταν αργά για να δημιουργήσουν κενά για τους ομόσταυλούς τους.
Ο Φερστάπεν, από την πλευρά του, περίμενε μέχρι τον τελευταίο γύρο για να κάνει το δεύτερο πιτ στοπ, ελπίζοντας πως ένα αυτοκίνητο ασφαλείας που θα του έδινε την ευκαιρία να αλλάξει ελαστικά σε ένα “δωρεάν” πιτ στοπ και να κερδίσει τον αγώνα, αντί να τερματίσει τέταρτος.
Ο Φερστάπεν παραδέχτηκε ότι η F1 και η FIA έπρεπε να δοκιμάσουν κάτι για να κάνουν τον αγώνα πιο ενδιαφέρον, αλλά πιστεύει πως τα δύο πιτ στοπ δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα:
«Φυσικά το καταλαβαίνω, αλλά δεν νομίζω ότι λειτούργησε. Δεν μπορείς να αγωνιστείς εδώ έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν έχει σημασία τι θα κάνεις. Ένα πιτ στοπ, δέκα πιτ στοπ.
Ακόμα και στο τέλος ήμουν μπροστά, αλλά τα ελαστικά μου είχαν καταστραφεί, και πάλι δεν μπορούσαν να με προσπεράσουν. Σήμερα, με ένα μονοθέσιο F1, απλώς μπορείς να προσπεράσεις ένα μονοθέσιο Formula 2 εδώ.
Ήταν σχεδόν σαν να παίζαμε Mario Kart. Μετά πρέπει να βάλουμε εξαρτήματα στο μονοθέσιο. Ίσως μπορούμε να πετάμε μπανάνες. Δεν ξέρω… γλιστερή επιφάνεια».
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement