Βίντεο δείχνει τη στιγμή της αρπαγής του βρέφους στο σούπερ μάρκετ, πριν εγκαταλειφθεί στον Άλιμο.
Σοκαριστικά ντοκουμέντα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση της εγκατάλειψης βρέφους στον Άλιμο, τα οποία δείχνουν τη στιγμή που ο άντρας το πήρε στην αγκαλιά του από τη γιαγιά του και αργότερα το εγκατέλειψε.
Τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας του σούπερ μάρκετ, ανέλυσαν οι αστυνομικοί σε μια προσπάθεια να ταυτοποιήσουν τον δράστη, αλλά και να διαπιστώσουν αν εκείνος γνώριζε τη γιαγιά, που συνελήφθη και καταδικάστηκε.
Σύμφωνα με το Mega, τα πλάνα φαίνεται η είσοδός τους στο κατάστημα και η στιγμή που η γιαγιά δίνει την εγγονή της στα χέρια του δράστη. Αργότερα, φαίνεται η γιαγιά να ανεβαίνει και πάλι στον πάνω όροφο του σούπερ μάρκετ και ο νεαρός να παίρνει ψύχραιμα όπως φαίνεται τον δρόμο της εξόδου.
Από τα πλάνα οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν διαπιστώσει πως τα δύο άτομα συνομιλούσαν και έδειχναν να γνωρίζονται. Η ανάλυση της εικόνας δείχνει ότι ο άντρας που παραμένει άφαντος λειτούργησε δίχως να κάνει προσπάθεια για να αιφνιδιάσει τη γιαγιά του μωρού.
Τι υποστηρίζουν οι γονείς του βρέφους
Οι γονείς του βρέφους υποστηρίζουν ότι η κόρη τους βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας τις τελευταίες μέρες.
Ο Βασίλης Σπύρου, δικηγόρος της οικογένειας του μωρού μιλώντας στο Live News σχολίασε το αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο λέγοντας «αυτό που δείξατε αποδεικνύει ότι οι ισχυρισμοί μας από τη πρώτη στιγμή είναι αληθινοί και βάσιμοι».
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, ο ισχυρισμός της εντολέας του είναι ότι ο άνδρας πρότεινε στην γιαγιά να του δώσει το μωρό για να έχει τα χέρια της ελεύθερα, προκειμένου να ολοκληρώσει η γιαγιά τις αγορές για το εγγόνι της.
Όσον αφορά τους γονείς του παιδιού ο κ. Σπύρου είπε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα την εισαγγελέα ανηλίκων, δώσαμε όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα και τώρα είναι γραφειοκρατικό το θέμα μέχρι να αποδοθεί το παιδί στους γονείς».
Σύλληψη της γιαγιάς του βρέφους
Υπενθυμίζεται ότι η γιαγιά του βρέφους, τόνισε πως δεν γνώριζε τον δράστη, ενώ διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να μένει μακριά από τα παιδιά της, καθώς και ότι έχει μετανιώσει για τις όποιες πράξεις της, δηλαδή να εγκαταλείψει στα χέρια ενός αγνώστου τις τύχες του βρέφους.
«Έκανα μία μεγάλη χαζομάρα που εμπιστεύτηκαν έναν άγνωστο άνδρα. Νόμιζα πως ήθελε να με βοηθήσει γιατί με λυπήθηκε. Ευτυχώς, που δεν χάσαμε το παιδί και τελικά είναι καλά. Θέλω η αστυνομία να κάνει το έργο της και να βρεθεί ο δράστης και σε αυτό να βοηθήσει όποιος άλλος μπορεί να ξέρει κάτι. Εγώ είμαι άδικα στη φυλακή και είναι άδικο και κρίμα που έχω αφήσει δύο ανήλικα παιδιά στους συγγενείς μου, στεναχωριέμαι που είμαι μακριά τους».
Το δικαστήριο καταδίκασε την 43χρονη γιαγιά, σε 2 χρόνια φυλάκιση για παραμέληση ανηλίκου.
Άλιμος: Ποιος είναι ο δράστης
Ο νεαρός φέρεται να είναι μέλος κυκλώματος που εξωθεί στην επαιτεία παιδιά, καθώς υπάρχουν αρκετές καταθέσεις που αναφέρουν ότι τον έβλεπαν να έρχεται σε επαφή με γυναίκες που κρατούσαν αγκαλιά τα ανήλικα, και ζητιάνευαν έξω από καταστήματα της πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στοιχεία για την εθνικότητα του, και γίνονται αναζητήσεις από κλιμάκια της αστυνομίας στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.
Από τα δακτυλικά του αποτυπώματα που εντόπισαν οι αρχές σε σημεία που έπιασε μέσα στο Σούπερ Μάρκετ στην οδό Αιόλου, δεν προέκυψε να είναι σεσημασμένος.
Πάντως στην Ασφάλεια, υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι ο νεαρός θα εντοπιστεί και θα συλληφθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Πηγή: reader.gr