Μετά την παρέλαση των αποστολών στο Σηκουάνα, ακόμη ένας νεωτερισμός περιμένει τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή τη φορά το 2028 στο Λος Άντζελες.
Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές, η τελετή έναρξης των Αγώνων, στις 14 Ιουλίου, θα μοιραστεί σε δύο στάδια: το εμβληματικό “Memorial Coliseum”, το οποίο θα γίνει η πρώτη εγκατάσταση που θα χρησιμοποιηθεί σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (1932, 1984 και 2028) και το νεότευκτο “SoFi Stadium”, στο Ίνγκλγουντ. Η τελετή λήξης θα γίνει στις 30 Ιουλίου 2028 στο “Coliseum”.
«Οι εγκαταστάσεις που επιλέχθηκαν για τις τελετές έναρξης και λήξης υπογραμμίζουν την πλούσια αθλητική παράδοση του Λος Άντζελες, το πρωτοποριακό μέλλον, παρουσιάζοντας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το Λος Άντζελες στην παγκόσμια σκηνή. Αυτές οι δύο εκπληκτικές εγκαταστάσεις θα δημιουργήσουν μία αξέχαστη εμπειρία, καλωσορίζοντας φιλάθλους από όλη την υφήλιο στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες όπως ποτέ άλλοτε και ολοκληρώνοντας αυτό που θα καταγραφεί ως μία από τις πιο απίστευτες διοργανώσεις Αγώνων στην ιστορία» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Κέισι Ουάσερμαν.
Σε ό,τι αφορά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, η τελετή έναρξης θα λάβει χώρα στις 15 Αυγούστου 2028 στο “SoFi Stadium”, έδρα των ομάδων του NFL Ραμς και Τσάρτζερς, με την τελετή λήξης να μεταφέρεται στο “Coliseum”, στις 27 Αυγούστου.
Η σκέψη της παράλληλης χρήσης δύο εγκαταστάσεων για την τελετή έναρξης υπήρχε και στον φάκελο διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων από το Λος Άντζελες, αλλά ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το πώς θα «μοιραστεί» η τελετή.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement