08.5
19:33

Λευκός καπνός στο Βατικανό – “Habemus Papam”

AEK1924.gr team
Λευκός καπνός στο Βατικανό – “Habemus Papam”

Μετά από τέσσερις αποτυχημένες ψηφοφορίες στο κονκλάβιο, βγήκε λευκός καπνός από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα για την εκλογή του νέου Πάπα.

Λίγη ώρα μετά τις 19:00 (ώρα Ελλάδας) και μετά από 4 αποτυχημένες ψηφοφορίες στο κονκλάβιο, ο καπνός που βγήκε από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα είναι λευκός.

Αυτό σημαίνει πως η εκλογή νέου Πάπα ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Αυτή την ώρα οι καμπάνες ηχούν χαρμόσυνα και ο κόσμος που βρίσκεται συγκεντρωμένος περιμένει με αγωνία να μάθει την ταυτότητα του νέου αρχηγού της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Σημειώνεται ότι στο θέαμα του πολυπόθητου λευκού καπνού το πλήθος ξέσπασε σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα.

Το BBC μετέδωσε ότι ένα ζευγάρι από την Ελλάδα είπε πως πρόκειται “για μια μοναδική εμπειρία ζωής”, προσθέτοντας ότι περιμένουν με ανυπομονησία να δουν τον νέο Πάπα να εμφανίζεται στο μπαλκόνι.

Τώρα που έγινε γνωστό ότι ο 267ος Πάπας έχει εκλεγεί, η διεθνής κοινότητα αναμένει την αποκάλυψη της ταυτότητας του νέου πάπα από το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Στην ανακοίνωση θα ακούσουμε κατά σειρά:

  • Την λατινική ανακοίνωση “Habemus Papam” – που σημαίνει “Έχουμε Πάπα”;
  • Το όνομα του εκλεγμένου καρδινάλιου – πάλι στα Λατινικά.
  • Άλλες θρησκευτικές φράσεις στα Λατινικά.
  • Το επώνυμο του εκλεγμένου καρδινάλιου στα Λατινικά.
  • Και τέλος, θα αποκαλυφθεί το παπικό όνομα που επέλεξε ο εκλεγμένος καρδινάλιος, και αυτό στα Λατινικά.

Στη μυστική ψηφοφορία συμμετείχαν 133 καρδινάλιοι από 70 χώρες, έναντι 115 από 48 έθνη στο τελευταίο κονκλάβιο το 2013 – αύξηση που αντανακλά τις προσπάθειες του αείμνηστου Πάπα Φραγκίσκου να επεκτείνει την εμβέλεια της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της 12ετούς θητείας του.

Σημειώνεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος εκλέχθηκε κατά τη διάρκεια της 5ης ψηφοφορίας του κονκλαβίου του 2013, που πραγματοποιήθηκε μετά την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ (Benedict XVI) και ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ εκλέχθηκε κατά τη 4η ψηφοφορία του κονκλαβίου του 2005, μετά τον θάνατο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ (John Paul II).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement