Ο Αργεντινός επέλεξε τον Μπρινιόλι να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ με τους Οντουμπάτζο, Μουκουντί, Μήτογλου και Γκατσίνοβιτς στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά αντίστοιχα. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Σιμάνσκι – Μάνταλος με Ελίασον και Κοϊτά στα φτερά και τον Λαμέλα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μαρσιάλ.
Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν απειλητική στο ξεκίνημα του αγώνα όταν ο Μαρσιάλ πήρε την μπάλα στ’ αριστερά έβγαλε μια σέντρα με το εξωτερικό φάλτσο, για τον Λαμέλα, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Τζολάκη.
Ο Ολυμπιακός στα μέσα του ημιχρόνου είχε ένα γέμισμα του Ροντινέι προς την εστία της ΑΕΚ αλλά βγήκε η μπάλα απευθείας άουτ. Η Ένωση στη προσπάθεια της να βρει κάποια καλή στιγμή στο ματς βγήκε πολύ ωραία στην επίθεση, ο Λαμέλα έβγαλε μια εξαιρετική πάσα στον Μάνταλο απ’ τα δεξιά που πάτησε περιοχή έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πήγε ψηλά αουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βγήκε στην επίθεση αφού ο Μάνταλος έβγαλε μια σέντρα, ο Πιερό κατέβασε με πάσα με το κεφάλι την μπάλα, η οποία έφτασε στον Μαρσιάλ που σούταρε αουτ, αλλά στη συνέχεια σηκώθηκε η σημαία του βοηθού για οφσάιντ.
Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ρυθμό στη συνέχεια. Ο Μουζακίτης έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Τσικίνιο μέσα στην περιοχή που πέρασε τον Σιμάνσκι και σούταρε, αλλά μπλόκαρε δίχως πρόβλημα ο Μπρινιόλι. Στη συνέχεια απειλεί ο Ολυμπιακός και πάλι. Μια σέντρα απ’ τα δεξιά, ο Γκαρθία έπιασε ένα σουτ και για λίγα εκατοστά η μπάλα βγήκε άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Γκατσίνοβιτς πούλησε την μπάλα στη μεσαία γραμμή ο Ζέλσον Μάρτινς πήρε την μπάλα απ’ τα αριστερά κουβάλησε έβγαλε μια σέντρα και ο Ελ Κααμπί με τη μια έκανε το πλασέ για το 1-0.
Ο Ματίας Αλμέιδα έριξε στο ματς στο 65′ τους Πινέδα και Πήλιο ώστε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, όμως παρά τη διάθεση των “κιτρινόμαυρων” να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο να απειλήσουν την εστία του Τζολάκη.
Όσο περνούσαν τα λεπτά, το κλίμα στο φαληρικό γήπεδο γινόταν πανηγυρικό, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να σηματοδοτεί την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος έπειτα από το 2022, με τους κατόχους του Conference League να φτάνουν τους 48 τίτλους στην ιστορία τους.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Πιρόλα (70′ Κάρμο), Μπρούνο, Γκαρθία, Μουζακίτης (70′ Κοστίνια), Μαρτίνς, Έσε, Τσικίνιο, Ελ Κααμπί (89′ Γιάρεμτσουκ).
ΑΕΚ: Μπρινιόλι, Οντουμπάτζο, Μήτογλου, Μουκουντί (73′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (65′ Πήλιος), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Λαμέλα, Ελίασον (46′ Πιερό), Κοϊτά (66′ Πινέδα), Μαρσιάλ (81′ Περέιρα)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement