Σοβαρές καταγγελίες από συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη για τον εφέτη αναριτή.
Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (17/3) οι καταθέσεις στην Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας από πέντε συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη, που υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του εφέτηανακριτή, ο οποίος διερευνά την υπόθεση.
Η μήνυση υπεβλήθη για 649.000 αρχεία που δεν προστέθηκαν στη δικογραφία και για την εντολή του ΣωτήρηΜπακαΐμη να καταστραφεί βιολογικό υλικό θυμάτων που είχε συλλεχθεί για τη διαδικασία ταυτοποίησης από τις ιατροδικαστικές αρχές.
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας οι συγγενείς και οι δικηγόροι τους άσκησαν κριτική στον εφέτη ανακριτή για τον χειρισμό της υπόθεσης και ανακοίνωσαν τα νέα αιτήματα που υπέβαλλαν.
Αρχικά, σύμφωνα το larissanet.gr, ο Σωτήρης Μήτσκας, πατέρας της Ιφιγένειας, ζήτησε από τον εφέτη ανακριτή να τους δείξει τα βίντεο από τα αρχεία που δεν συμπεριέλαβε στη δικογραφία.
Τέμπη: Σοβαρές καταγγελίες
Στα βίντεο αναφέρθηκε και η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθης: «Ακόμα και σήμερα έχει ενσωματωθεί μέρος αυτών των αρχείων και φυσικά κανένα βίντεο. Τι έχουν αυτά τα βίντεο που δεν πρέπει να δει κανένας μας;».
«Ο ίδιος ο εφέτης ανακριτής αναφέρει ότι δεν του τα παρέδωσαν. Αν δεν του τα παρέδωσαν γιατί δεν προέβη στις ενέργειες που έπρεπε καθώς η παραγγελία του δεν εκτελέστηκε σωστά;», διερωτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού.
«Η δικαιοσύνη πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζει τους νόμους», είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια και σημειώσε για τον εφέτη ανακριτή ότι «δεν θέλει την αλήθεια».
«Συνήγορος των κατηγορούμενων»
Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο Δημήτρης Σκαρίπας, ένας εκ των δικηγόρων της Μαρίας Καρυστιανού, ανέφερε πως ο εφέτης ανακριτής «συνεχίζει να αποτελεί συνήγορο υπερασπίσεως των κατηγορουμένων. Όσοι έχουν γίνει και όσοι πρόκειται να γίνουν. Αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα όλες οι αμέλειες της ανακριτικής διαδικασίας», πρόσθεσε.
Κατά τις ίδιες πηγές, το πρώτο αφορά αν τα κατασχεμένααρχεία σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας φυλάσσονται σε ειδικό γραφείο του Πρωτοδικείου Λαρίσης και το δεύτερο αίτημα που υπέβαλλαν αφορά τον διορισμό επίκουρων ανακριτών στη θέση του εφέτη ανακριτή.
Ο. Στέργιος Σούρλας από τη μεριά του δήλωσε πως ζήτησε να του προσκομιστεί το σύστημα engage και για τα ανακριτικά οχήματα της Πυροσβεστικής σε συνέχεια προηγούμενου αιτήματος του.
Πρόσθεσε, δε, πως δεν υπάρχουν στη δικογραφία τα βίντεο που έχουν κατασχέσει οι Αστυνομικές Αρχές.