To Champions League είναι η διοργάνωση της… Ρεάλ και ο νόμος αυτός εφαρμόστηκε πιστά το βράδυ της Τετάρτης (12/3) πληγώνοντας την Ατλέτικο.
Οι ροχιμπλάνκος επιβλήθηκαν 1-0 των μερένγκες στη ρεβάνς των δύο ομάδων στο “Μετροπολιτάνο”, σε κανονική διάρκεια και παράταση, όμως η ομάδα του Αντσελότι μίλησε στο τέλος, καθώς κατάφερε να υποτάξει με 4-2 εκείνη του Σιμεόνε στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι και να πάρει διά πυρός και σιδήρου το εισιτήριο για τους 8, όπου θα βρει μπροστά της την Άρσεναλ.
Το ματς
Οι οπαδοί της Ατλέτικο δημιούργησαν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, τόσο έξω από το “Μετροπολιτάνο” με την εκπληκτική υποδοχή που επιφύλαξαν στην αποστολή της ομάδας τους κατά την άφιξη στο γήπεδο, όσο και με το κορεό που σχημάτισαν κατά την είσοδο των δύο ομάδων στο γήπεδο, με τους παίκτες του Σιμεόνε να τους το ανταποδίδουν τάχιστα.
Για την ακρίβεια χρειάστηκαν μόλις 27 δευτερόλεπτα για να βάλουν φωτιά στις εξέδρες, αφού μετά από όμορφη συνεργασία η μπάλα έφτασε στον Ντε Πολ που τη γύρισε από τα δεξιά, με τον Σιμεόνε να κάνει τακουνάκι και τον Γκάλαχερ να νικάει από κοντά τον Κουρτουά (1-0).
Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Άγγλου μέσου στο Champions League και το δεύτερο γρηγορότερο τέρμα που έχει δεχτεί ποτέ η Ρεάλ στην κορυφαία διοργάνωση, μετά από εκείνο του Μακάι το 2007 με τη φανέλα της Μπάγερν όταν είχε βρει δίχτυα απέναντι στους μερένγκες στα 10” από τη σέντρα.
Η συνέχεια του ματς βρήκε τους ροχιμπλάνκος να παραχωρούν γήπεδο στην Ρεάλ και να την περιμένουν παίζοντας με τριπλή ζώνη άμυνας που παγίδευσε την ομάδα του Αντσελότι, με τους μερένγκες να έχουν την κατοχή σε ποσοστό άνω του 65% αλλά να αδυνατούν να απειλήσουν ουσιαστικά σε όλο το πρώτο μέρος.
Αντίθετα, η Ατλέτικο όχι μόνο διαφύλαξε τα νώτα της εξαιρετικά, χάρη στην εξαιρετική αλληλοκάλυψη των παικτών της και το συνεχές πρέσινγκ αλλά ήταν πολύ επικίνδυνη, με τον Άλβαρες να αγγίζει το γκολ στο 25ο και στο 39ο λεπτό αλλά να βλέπει τον Κουρτουά να του λέει “όχι” με δύο εξαιρετικές αποκρούσεις.
Το φινάλε του πρώτο μέρους βρήκε την Ατλέτικο να έχει -πέρα του γκολ- υπερδιπλάσιες τελικές (7-3) και σαφή υπεροχή όσον αφορά στα xgoals (0.82-0.08), με το δεύτερο μέρος να μη φέρνει κάποια θεαματική αλλαγή όσον αφορά στο μοτίβο.
Η μπάλα ήταν στα πόδια των μερένγκες που έβρισκαν διαρκώς κλειστούς χώρους, με την σούπερ συμπαγή αμυντικά “Ατλέτι” να είναι πολύ επικίνδυνη στην κόντρα και να έχει την πρώτη καλή φάση σε αυτό το διάστημα στο 47′, με το δυνατό σουτ του Άλβαρες που υποχρέωσε τον Κουρτουά σε σημαντική επέμβαση.
Βλέποντας την εικόνα της ομάδας του να μην παρουσιάζει βελτίωση ο Κάρλο Αντσελότι άλλαξε στο 66ο λεπτό το δίδυμο του άξονα, με τους Καμαβινγκά και Βάθκεθ τα νέα πρόσωπα αντί των Τσουαμενί και Μόντριτς, για να βρει λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα του χρυσή ευκαιρία για την ισοφάριση.
Τότε που βγήκε γρήγορα στην κόντρα πιάνοντας ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα, με τον Εμπαπέ να εφορμά και να “αναγκάζει” τον Λανγκλέ να τον ανατρέψει, με τον Βινίσιους να αναλαμβάνει την ευθύνη αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 70′ και να παραμένει το 1-0 για την Ατλέτικο.
Ένα λεπτό αργότερα χρειάστηκε να “μιλήσει” και πάλι ο Κουρτουά, που σταμάτησε αυτή τη φορά σωτήρια το σουτ του Σιμεόνε, με το ματς να αποκτάει στην τελική ευθεία του μία άγρια ομορφιά όπου έδιναν και έπαιρναν οι προσωπικές μονομαχίες σε κάθε σπιθαμή του γηπέδου.
Στο 90ο λεπτό η Ατλέτικο είχε τη μεγάλη ευκαιρία να “σκοτώσει” την Ρεάλ αλλά το σουτ του Κορέα από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να μείνει έτσι το 1-0 μέχρι το τριπλό σφύριγμα του Μαρτσίνιακ και να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της ημίωρης παράτασης.
Εκεί, η ομάδα που έδειξε μεγαλύτερη φρεσκάδα και διάθεση να βρει το γκολ ήταν η Ρεάλ, σε αντίθεση με την Ατλέτικο που προτίμησε να “μαζευτεί” έξω από την περιοχή του Όμπλακ, με το πρώτο μέρος να μην έχει όμως κάποια φάση που να “προβληματίσει” τους δύο τερματοφύλακες.
Στο δεύτερο μέρος η κούραση επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τους 22 ποδοσφαιριστές, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα αλλά φάση αξιόλογη να μην υφίσταται και έτσι να οδηγούνται μοιραία στη λύση των… πέναλτι.
Η διαδικασία των πέναλτι
Κιλιάν Μπαπέ: Γκολ (0-1)
Αλεξάντερ Σόρλοθ: Γκολ (1-1)
Τζουντ Μπέλινγκχαμ: Γκολ (1-2)
Χουλιάν Άλβαρς: Άκυρο, ακούμπησε με τα δύο πόδια την μπάλα (1-2)
Φεδερίκο Βαλβέρδε: Γκολ (1-3)
Άνχελ Κορέα: Γκολ (2-3)
Λούκας Βάθκεθ: Απόκρουση (2-3)
Μάρκος Γιορέντε: Δοκάρι (2-3)
Αντόνιο Ρούντιγκερ: Γκολ (2-4)
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Γιορέντε, Χιμένες, Λανγκλέ (91′ Λε Νορμάντ), Ρεϊνίλδο (98′ Αθπιλικουέτα), Σιμεόνε (89′ Κορέα), Ντε Πολ (90+4′ Μολίνα), Μπάριος, Γκάλαχερ (85′ Λίνο), Γκριεζμάν (89′ Σέρλοθ), Άλβαρες
ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Βαλβέρδε, Ασένσιο, Ρίντιγκερ, Μεντί (83′ Γκαρθία), Τσουαμενί (66′ Καμαβινγκά), Μόντριτς (66′ Βάθκεθ), Ροντρίγκο (79′ Ντίαθ), Μπέλιγχαμ, Βινίσιους (115′ Έντρικ), Εμπαπέ
ΠΗΓΗ:sport24
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement