Ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision θα διεξαχθεί, φέτος, στη Βασιλεία‚ στις 13, 15 και 17 Μαΐου 2025. Θα είναι η τρίτη φορά που η Ελβετία φιλοξενεί τη διοργάνωση, ενώ όπως φαίνεται οι εξελίξεις θα είναι πολλές. Τη στιγμή που η χώρα μας αναμένει να μάθει τον φετινό εκπρόσωπο, στις 30 Ιανουαρίου, στον εθνικό τελικό, μία χώρα ανακοίνωσε ότι αποσύρεται ρίχνοντας βόμβα.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ο διευθυντής του Moldova 1 και η επικεφαλής της αποστολής της Μολδαβίας ανακοίνωσαν ότι η Μολδαβία δεν θα συμμετάσχει στη φετινή Eurovision.
«Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αλλά ήταν αναγκαία στο συγκεκριμένο πλαίσιο. Η φετινή εθνική επιλογή ανέδειξε ορισμένες προκλήσεις, όπως η μείωση του ενδιαφέροντος του κοινού και η συνολική ποιότητα των τραγουδιών και των καλλιτεχνικών εμφανίσεων. Αυτό το γεγονός δημιούργησε αρνητική αντίληψη μεταξύ ειδικών και κοινού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ουσιαστική αναμόρφωση στη διαδικασία επιλογής», δήλωσε ο Corneliu Durnescu του Moldova 1.
Παράλληλα, η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται σημαντικά έξοδα για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Αυτά περιλαμβάνουν την οργάνωση του εθνικού τελικού, την προώθηση του καλλιτέχνη, τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της ομάδας, την παραγωγή σκηνής, τον τεχνικό εξοπλισμό και άλλες σχετικές δαπάνες. Μόνο το ετήσιο τέλος συμμετοχής προς την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) ανέρχεται σε 21.486 ευρώ.
Πηγή: newsbomb.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
Advertisement