11.1
12:30

Το πλάνο της ΕΠΟ προβλέπει αύξηση της SL1 σε 16 ομάδες

AEK1924.gr team
Το πλάνο της ΕΠΟ προβλέπει αύξηση της SL1 σε 16 ομάδες

Όσον αφορά της Super League, ειπώθηκε ότι “ίσως υπάρξει μια μικρή αύξηση του αριθμού των ομάδων”. Για τη Super League 2 η μείωση των ομάδων αποτελεί, εδώ και χρόνια, στόχο της ίδιας της κατηγορίας.

Για τη Γ’ Εθνική, που διοργανώνεται από την ΕΠΟ, η κυρίαρχη άποψη είναι ότι οι τέσσερις όμιλοι είναι κοστοβόροι για τα ερασιτεχνικά σωματεία λόγω των μεγάλων μετακινήσεων.

Η σκέψη που υπάρχει είναι να επανασυσταθεί η Δ’  Εθνική κατηγορία, που θα είναι το περιφερειακό πρωτάθλημα και η Γ’ Εθνική να “αναβαθμιστεί” από ερασιτεχνική σε ημιεπαγγελματική κατηγορία.

Αναλυτικότερα, το σχέδιο που υπάρχει στην ΕΠΟ και φυσικά θα τεθεί όταν έρθει η ώρα υπόψη των δύο λιγκών προβλέπει τα εξής:

Super League: Συζήτηση για 16 ομάδες, από 14 που είναι σήμερα.

Super League 2: Σταδιακή μείωση έως τις 16 ομάδες και διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε έναν όμιλο.

Γ’ Εθνική: Ημιεπαγγελατική κατηγορία με δύο ομίλους.

Δ’ Εθνική: Ερασιτεχνική κατηγορίας με 10 – 12 ομίλους.

Με βάση τον ισχύοντα νόμο και τους κανονισμούς οι αλλαγές, εφόσον αποφασιστούν, θα ισχύσουν από τη σεζόν 2026 – 27.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement