Ο καιρός των επόμενων ημερών. Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.
Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη να κάνει λόγο για «φυσιολογικές συνθήκες, δεδομένης της εποχής που διανύουμε».
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το «Σάββατο πλησιάζει η πολική αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη και δεν μεταβάλλεται το καιρικό μοτίβο με λίγες βροχές προς τα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο με αυξημένη υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες».
«Οι χιονοπτώσεις θα παρατηρηθούν στα ορεινά και ημιορεινά και ίσως λίγο πιο χαμηλά προς τη βόρεια Ελλάδα. Είναι κάτι φυσιολογικό για την εποχή, με τα χιόνια να πέφτουν στη κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα. Τα χιόνια, την Κυριακή, θα κατέβουν σε υψόμετρο της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας» πρόσθεσε ο κ. Μαρουσάκης.
Καιρός: Η πρόγνωση Τσατραφύλλια
Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία! Με “μαλακό” καιρό εξελίσσεται η δεύτερη εβδομάδα του έτους με τη θερμοκρασία να βρίσκεται 5-6 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, οι βροχές να είναι περιορισμένες και οι πρωινές ομίχλες να είναι ιδιαίτερα έντονες.
Αυτό το καιρικό μοτίβο θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο 11/1/2025. Ωστόσο το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα (τουλάχιστον), πολικές αέριες μάζες θα προκαλέσουν πυκνές χιονοπτώσεις στην Βαλκανική χερσόνησο και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.
Στη χώρα μας τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δίνουν σήμα για πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, από τη Λαμιά και βορειότερα και χιονοπτώσεις σε πόλεις της Μακεδονίας (μέσα και η Θεσσαλονίκη).
Επίσης εντυπωσιακή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας μέχρι 10 βαθμούς κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα ενώ θα πνέουν και θυελλώδεις βοριάδες.
Προσεχώς θα ενημέρωσω με περισσότερη λεπτομέρεια».
Πηγή: reader.gr