Με απουσίες η εντεκάδα της ΑΕΚ απέναντι στον Πανσερραϊκό αφού Κοϊτά και Ρότα έμειναν εκτός αποστολής. Συγκεκριμένα ο Αργεντινός επέλεξε τον Στρακόσια κάτω από τα δοκάρια και τους Βίντα, Μουκουντί, Οντουμπάτζο, Χατζισαφί στην τετράδα της άμυνας. Σιμάνσι και Περέιρα αγωνίστηκαν στον άξονα με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τους Λαμέλα και Γκαρσία να έχουν εναλλαγή στις θέσεις πίσω από τον φορ και δεξιά και στην κορυφή ο Πιερό.
Η πρώτη μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ στο παιχνίδι ήρθε στο 11’ όταν ο Λαμέλα βρήκε χώρο έπιασε ένα δυνατό και γωνιακό σουτ, απόκρουσε ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού και δεν μπόρεσε να πάρει το ριμπάουντ ο Γκαρσία.
Στο 14’ ο Χατζισαφί δέχτηκε μια προβολή με τις τάπες, αλλά ο Τσιάρας, έδειξε παίζεται… ενώ δεν έδωσε το φάουλ έξω απ’ την μεγάλη περιοχή. Στο 20λεπτο εκτελέστηκε το κόρνερ, κεφαλιά του Μπέργκστρομ, ο Ντέλετιτς προσπάθησε να γυρίσει και ο Στρακόσια, απέκρουσε σε κόρνερ. Το VAR ωστόσο κάλεσε τον Τσιάρα και αυτός έδωσε πέναλτι για μία επαφή του Περεϊρα η οποία θέλει μεγάλη ανάλυση. Ο Μπεναντκόρ ανέλαβε την εκτέλεση και σημάδεψε την μέση της εστίας ανοίγοντας το σκορ.
Στο 26’ δολοφονικό μαρκάρισμα πάνω στον Λαμέλα από τον Τέρζιτς με τον Τσιάρα με χρήση VAR να δείχνει την κόκκινη κάρτα σε διόρθωση της πρώτης κίτρινης που είδε δείξει.
Στο 32’ η ΑΕΚ βγήκε απ’ τα αριστερά με τον Χατζισαφί να βγάζει μια σέντρα, ο Γκατσίνοβιτς έκανε μια προβολή η μπάλα βγήκε ψηλά αουτ. Ο Πανσερραϊκός παραλίγο να σκοράρει ξανά στη συνέχεια. Ο Μπεναντκόρ σε μια αντεπίθεση έπιασε ένα σουτ και η μπάλα πήγε στο αριστερό δοκάρι του Στρακόσια. Αμέσως μετά η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση ο Γκαρσία έδωσε στον Γκατσίνοβιτς που πάτησε περιοχή και την έκοψε στον Λαμέλα, ο οποίος πλάσαρε εξαιρετικά και ο γκολκίπερ των Σερρών είπε οχι…
Στο 40λεπτο ο δικέφαλος έχασε διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Γκατσίνοβιτς απ’ τα αριστερά έβγαλε μια μπαλιά για τον Πιερό, αυτός έκανε προβολή αλλά δεν βρήκε την μπάλα. Στο ίδιο λεπτό ένα σουτ του Σιμάνσκι πολύ άστοχο. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι η ΑΕΚ με τον Χατζισαφί να βγάζει την σέντρα, ο Πιερό πήρε την κεφαλιά για λίγα εκατοστά η μπάλα αουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο στο 50’ μία σέντρα από δεξιά του Οντουμπάτσο, ο Πινέδα κοντρολάρει με πλάτη πιάνει ένα γυριστό σουτ αλλά δεν βρίσκει τέρμα, η μπάλα πάνω απ΄ την εστία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΚ πιέζει, ο Λαμέλα έδωσε στον Πινέδα αυτός βρήκε χώρο έπιασε ένα σουτ κόντραρε η μπάλα στη συνέχεια ο Περέιρα δεν μπόρεσε να χωθεί στη φάση.
Στο 57’ ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε μια σέντρα απ’ τα δεξιά, αλλά δεν βρήκε κανείς την μπάλα από Γκαρσία και Λαμέλα και μετά πέρασε άουτ. 20 λεπτά αργότερα και ενώ η ΑΕΚ έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, ο Μαρσιάλ γύρισε την μπάλα απ’ τα αριστερά ο Μάνταλος ήρθε από πίσω, αλλά δεν βρήκε καλά το πλασέ σε κενό τέρμα και πήγε άουτ.
Στο 85′ η μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Πιερό γύρισε έκανε το σουτ και η μπάλα κόντραρε και χτύπησε στο δοκάρι… Στις καθυστερήσεις ο Πινέδα έκανε μια ενέργεια μέσα στην μεγάλη περιοχή, δέχτηκε ένα μαρκάρισμα για πέναλτι που δεν δόθηκε τίποτα.
Πανσερραϊκός: Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Φαρές, Στάικος, Ζελέν, Τέρζιτς, Ντέλετιτς, Τομάς, Μπετανκόρ.
ΑΕΚ: Στρακόσα, Βίντα, Μουκουντί, Οντουμπάτζο, Χατζισαφί, Σιμάνσι, Περέιρα, Γκατσίνοβιτς, Λαμέλα, Γκαρσία, Πιερό.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement