17.10
23:02

Στα προημιτελικά της Αμβέρσας ο Τσιτσιπάς

AEK1924.gr team
Στα προημιτελικά της Αμβέρσας ο Τσιτσιπάς

Ανθεκτικός στο τέλος ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, λύγισε τον 24χρονο Βραζιλιάνο (Νο.80) με 7-6(5), 4-6, 7-5 σε 2 ώρες και 20 λεπτά και έχει αύριο (18/10, 19.30) πολύ ενδιαφέρον ραντεβού με τον Τσέχι Γίρι Λεχέτσκα (Νο.33) στην οκτάδα του European Open (ATP 250).

Έχοντας για άλλη μια φορά προβλήματα στις επιστροφές του, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά για να πάρει τη νίκη και, μάλιστα, λίγο έλειψε να βρεθεί στο… χείλος του γκρεμού στο φινάλε του τρίτου σετ. Διατήρησε, ωστόσο, την ψυχραιμία του, έκανε τη  μεγάλη επίθεση και πήρε τη νίκη που τόσο πολύ χρειαζόταν.

Είναι, άλλωστε, μια από τις τρεις τελευταίες ευκαιρίες που έχει για να βάλει βαθμούς στην τσέπη και να χτυπήσει την πρόκριση στο ATP Finals στο Τορίνο (10-17/11).

Στο πρώτο σετ φαινόταν αδύνατον για τον Στέφανο να απειλήσει το σερβίς του Βιλντ, αλλά ούτε ο αντίπαλός του είχε ευκαιρίες για να μπει στη θέση του οδηγού. Έτσι όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς έχασε προβάδισμα με δύο μίνι μπρέικ και τρία σετ πόιντ, όμως εκμεταλλεύτηκε το τρίτο του και άρπαξε το πρώτο σετ.

Ο Βιλντ, ωστόσο, δεν κατέρρευσε, όπως πολλοί μπορεί να πίστευαν. Συνέχισε να κρατάει με ευκολία το σερβίς του και πέτυχε το πρώτο του μπρέικ στο κακό service game του Τσιτσιπά στο 3-3, για να κλείσει στη συνέχεια χωρίς προβλήματα το σετ.

πηγή: SDNA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement