17.10
14:42

Εν’ αναμονή της κατάστασης του Πινέδα και οι επιλογές για την ενδεκάδα

Κώστας Κοσικίδης
Εν’ αναμονή της κατάστασης του Πινέδα και οι επιλογές για την ενδεκάδα
Advertisement

Εν’ αναμονή της επιστροφής του Μεξικανού χαφ βρίσκεται ο Ματίας Αλμέιδα, για να κλείνει σιγά-σιγά τις σκέψεις του, που αφορούν τα πρόσωπα της ενδεκάδας.

Ανέκαθεν, τρία χρόνια που ο Ματίας Αλμέιδα κάθεται στον πάγκο της ΑΕΚ, πάντα ζει μ’ ένα άγχος, για το πως θα επιστρέψουν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του, μετά την διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων.

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που η Ένωση έχει… πληγωθεί απ’ τα ματς των Εθνικών ομάδων και έχει στερηθεί τις υπηρεσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών της.

Μάλιστα, το άγχος μεγαλώνει αν μετά την διακοπή, ακολουθεί ντέρμπι, όπως την προκειμένη περίπτωση, που η ΑΕΚ υποδέχεται στην Αγιά Σοφιά – OPAP Arena, τον ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Κυριακή (20/10, 20:30).

Έτσι λοιπόν, ο Ματίας Αλμέιδα περίμενε τους διεθνείς να επιστρέψουν και να διαπιστώσει την κατάσταση τους και μέχρι στιγμής, μετά την επιστροφή και των δυο τελευταίων Πιερό και Κοϊτά, τα πράγματα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ωστόσο, η σημαντικότερη επιστροφή θα γίνει απόψε, με τον Ορμπελίν Πινέδα να επιστρέφει απ’ το Μεξικό και αύριο να τίθεται στη διάθεση του Ματίας Αλμείδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αργεντινός τεχνικός αναμένει την επιστροφή Πινέδα και να δει την κατάσταση του, ώστε να σχεδιάσει και τα τελευταία πλάνα του, για το ματς με τους Θεσσαλονικείς.

Ένα απ’ τα διλήμματα είναι για το πως θα παραταχθεί η ΑΕΚ, που έχει όλα τα όπλα της διαθέσιμα, στη μεσαία της γραμμή και σε πρώτη φάση φαντάζει ως φαβορί, η επιλογή του Σιμάνσκι ως αμυντικός κόφτης, με Περέιρα ως παρτενέρ του και ο Πινέδα μπροστά του, πίσω απ’ τον επιθετικό, όπως είχαν παραταχθεί στα δυο προηγούμενα ματς με Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό.

Ένα διαφορετικό σενάριο, είναι αν κριθεί ο Πινέδα να μην ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, τότε θα επιλεγεί ο Λιούμπισιτς μπροστά απ’ τον Περέιρα, ο οποίος φαίνεται πως είναι «κλειδωμένο» ότι θα πάρει φανέλα βασικού, στο πλευρό του Σιμάνσκι.

Όλα όμως, θα ξεκαθαρίσουν, αφού πρώτα επιστρέψει ο Πινέδα στις προπονήσεις και εφόσον, υπάρξει μεταξύ τους, συζήτηση, για ν’ αξιολογήσουν την όλη κατάσταση του.

Το σίγουρο είναι, ότι ο Αλμέιδα έχει διλήμματα και απ’ αύριο θα ξεκινήσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για την βασική ενδεκάδα της Κυριακής, κόντρα στον ΠΑΟΚ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->