Από τις 20 Δεκεμβρίου 1987 που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες για πρώτη φορά στην ιστορία τους, μέχρι και σήμερα έχουν διεξαχθεί συνολικά 17 ματς με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό.
Σε αυτές τις αναμετρήσεις υπάρχουν 10 νίκες της ΑΕΚ, 2 της ομάδας της Βοιωτίας και 5 ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα.
Σε εκείνη την πρώτη αναμέτρηση του 1987 είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι με τον Τζίμη Πατίκα να ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ στο 1ο λεπτό και τον Μιχάλη Μπλέτσα να ισοφαρίζει στο 31ο λεπτό σε 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Την επόμενη σεζόν υπήρξε λευκή ισοπαλία, στην πρώτη αναμέτρηση που δεν σκόραρε κανένας από τους δύο αντιπάλους, ενώ ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και στα επόμενα τρία ματς, όπου μέτρησε ισάριθμες ήττες από την ΑΕΚ.
Συνολικά οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν δεχθεί γκολ στα 14 από τα 17 ματς που έχει δώσει με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό και η ομάδα της Βοιωτίας έχει σκοράρει στο παρθενικό της παιχνίδι, το 1-1 του 1987 και στις νίκες της με 2-1 το 1994-95 και με 3-0 το 2015-16.
Το πιο συχνό σκορ είναι το 2-0 υπέρ της ΑΕΚ, ενώ υπάρχουν και τέσσερις λευκές ισοπαλίες. Η ΑΕΚ έχει και τρεις νίκες με 1-0. Ο Ντανιέλ Μπατίστα ήταν ο πρώτος που σκόραρε δύο φορές στην ίδια αναμέτρηση, κάτι που συνέβη στο 3-0 της σεζόν 1990-91.
Ακολούθησε ο Δημήτρης Σιαλμάς το 2011-12 στη νίκη της ΑΕΚ με 2-0. Εκτός από τους Μπατίστα και Σιαλμά, δύο τέρματα έχει και ο Μάρκο Λιβάγια που σκόραρε σε δύο διαδοχικές επισκέψεις της ΑΕΚ στη Βοιωτία.
17 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
2 ΝΙΚΕΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
5 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
10 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ
ΓΚΟΛ: 6-23
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement