07.8
22:17

Πανώλη: Νέα μεγάλη κτηνιατρική επιχείρηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

AEK1924.gr team
Πανώλη: Νέα μεγάλη κτηνιατρική επιχείρηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στόχος από τη νέα κτηνιατρική επιχείρηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι να να ελεγχθούν άμεσα 2.504 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και 436.500 αιγοπρόβατα.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόλις μέρες, δημιουργείται μια ευρείας κλίμακας κτηνιατρική επιχείρηση αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λόγω των κρουσμάτων πανώλης σε μικρά μηρυκαστικά.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία εξελίσσεται, ύστερα από εντολή του ΥπΑΑΤ, Κώστα Τσιάρα και την οποία συντονίζει ο Γ.Γ του υπουργείου, Γιώργος Στρατάκος, αναμένεται να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη της Θεσσαλίας.

Ήδη, στο πεδίο επιχειρούν σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία κτηνίατροι, αλλά και γεωτεχνικοί άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι συνεχώς καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα, στα δύο κέντρα επιχειρήσεων, με έδρα τον Πύργο και το Αγρίνιο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι να ελεγχθούν άμεσα 2.504 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και 436.500 αιγοπρόβατα, που διαβιούν στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης, οι οποίες έχουν ήδη οριστεί, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Μέχρι σήμερα, έχουν θανατωθεί ή έχει προγραμματιστεί να θανατωθούν στις αμέσως επόμενες ημέρες σε όλη την Ελλάδα 18.335 αιγοπρόβατα.

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε συναγερμό, ενώ στην προσπάθειά τους συνδράμουν και κτηνίατροι και γεωτεχνικοί άλλων ειδικοτήτων του ΥΠΑΑΤ, ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και ιδιώτες κτηνίατροι από την περιοχή.

Κλιμάκια του ΕΦΕΤ ενημερώνουν για τα μέτρα διαχείρισης του γάλακτος και ελέγχουν την τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας σε όλα τα τυροκομεία της περιοχής.

Η τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας ελέγχεται και κατά τη διακίνηση και εμπορία των ζωοτροφών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πολύ σημαντική είναι και η συμβολή των κτηνοτρόφων της περιοχής, η ενεργή συμμετοχή των οποίων είναι απαραίτητη για την επιτυχία της επιχείρησης.

 

ΠΗΓΗ:news247

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->