18.6
19:07

Μουσείο ΑΕΚ: Ο γιος του Αιμίλιου Ιωνά βρέθηκε στην «Αγιά Σοφιά»

AEK1924.gr team
Μουσείο ΑΕΚ: Ο γιος του Αιμίλιου Ιωνά βρέθηκε στην «Αγιά Σοφιά»
Advertisement

Μία μοναδική επίσκεψη δέχθηκε σήμερα η «Αγιά Σοφιά» και οι χώροι του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ.

Ο Αίμιλιος Ιωνάς υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως (Α.Ε.Κ.), με τον -σήμερα- 89χρονο γιο του, Θάνο, να επισκέφτεται την «Αγιά Σοφιά».

Ο Θάνος Ιωνάς βρέθηκε στην OPAP Arena, συνοδευόμενος από τον εγγονό του, καθώς επισκέφθηκε και τους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ.

Η ενημέρωση του Μουσείου Ιστορίας ΑΕΚ:

Μία επίσκεψη που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση δέχθηκαν σήμερα τα Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ και Προσφυγικού Ελληνισμού. Ο 89χρονος Θάνος Ιωνάς, γιος του εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ Αιμίλιου Ιωνά, βρέθηκε στην OPAP ARENA, συνοδευόμενος από τον εγγονό του που φέρει το ίδιο ονοματεπώνυμο με αυτόν.

Ο κ. Ιωνάς στάθηκε με συγκίνηση μπροστά στις προθήκες, στις οποίες υπήρχαν αναφορές στον σπουδαίο πατέρα του, και περιεργάστηκε με ενδιαφέρον και θαυμασμό την αναπαράσταση του καταστήματος αθλητικών ειδών «Ιωνάς-Δημόπουλος», στο οποίο είχε γίνει η ιδρυτική συνέλευση της ΑΕΚ στις 13 Απριλίου 1924. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να θυμηθεί πολλές ιστορίες, ακόμα και από τα προπολεμικά χρόνια, όταν ήταν η «μασκότ» της ομάδας!

«Θυμάμαι ένα ταξίδι με τρένο στη Θεσσαλονίκη που με κρατούσε στην αγκαλιά του ο προπονητής της ομάδας Κώστας Νεγρεπόντης» έλεγε χαρακτηριστικά, ενώ συγκινήθηκε ιδιαίτερα όταν είδε φωτογραφίες του παλιού γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, με τις χαμηλές εξέδρες και τον χωμάτινο αγωνιστικό χώρο από τις δεκαετίες του 1940 και του 1950. Εξέφρασε επίσης την επιθυμία να παρακολουθήσει έναν αγώνα της ΑΕΚ στην OPAP ARENA.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement