07.6
19:54

Χάντμπολ: Κεκλεισμένων ο 4ος τελικός ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Νίκος Κλεισαρχάκης
Χάντμπολ: Κεκλεισμένων ο 4ος τελικός ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Advertisement

Δεν κατάφερε να αποφύγει την τιμωρία η ΑΕΚ, με την αρμόδια Αρχή να επιβάλει 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Έντονη ήταν η ανησυχία των ανθρώπων της ΑΕΚ για την τιμωρία που… αχνοφαινόταν μετά τον χθεσινό (06/06) τελικό στο κλειστό της Νέας Φιλαδελφειας.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ στην διοργάνωση του αγώνα στο εν λόγω ήταν αρκετά και τα γνώριζε από πριν, όμως ήταν η καλύτερη επιλογή για μία τέτοια αναμέτρηση.

Η ΔΕΑΒ έκρινε βάσει των γεγονότων πως η ΑΕΚ έπρεπε να τιμωρηθεί και προ λίγου ανακοίνωσε την απόφασή της.

Παράλληλα η ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία στις 13 Ιουνίου, ενώ εκτός από την ποινή των κεκλεισμένων των θυρών για τον επόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό, υπάρχει πιθανότητα να τιμωρηθεί και για τα επεισόδια με τις Αστυνομικές Δυνάμεις στον εξωτερικό χώρο.

Η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

1. Καλεί σε ακρόαση την Πέμπτη 13/6/2024 το αθλητικό σωματείο ΑΕΚ (τμήμα Χειροσφαίρισης Ανδρών) για σοβαρά – εκτεταμένα επεισόδια (εκτόξευση πετρών, μαρμάρων, τούβλων, φιαλών με χλωρίνη προς τις αστυνομικές δυνάμεις – σοβαρές υλικές ζημιές στην αθλητική εγκατάσταση) που σχετίζονται με τον αθλητισμό και φέρονται ότι έλαβαν χώρα, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου, του Κλειστού Γυμναστηρίου «Ζαχαρίας Αλεξάνδρου», κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα που διεξήχθη σε αυτό στις 6/6/2024, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο των Playoffs της Handball Premier Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024.

2. Με την υπ’ αριθμό 23/2024 Πράξη της επιβλήθηκε, σε βάρος του αυτού ως άνω αθλητικού σωματείου ΑΕΚ (τμήμα Χειροσφαίρισης Ανδρών), η διοικητική κύρωση της διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε εθνική Διοργάνωση μετέχει η συγκεκριμένη ομάδα, λόγω ρίψης πλειάδας φιαλών νερού, πρόσφορων να προκαλέσουν σωματική βλάβη, προς τους αθλητές του φιλοξενούμενου σωματείου κατά τον προαναφερόμενο αγώνα.

Εφαρμογή άρθρου 10 του ν. 5085/2024», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement