01.6
20:23

Ο Αγγελόπουλος έδωσε ξανά ανάσα στον μέσο ΑΕΚτζή

Νίκος Κλεισαρχάκης
Ο Αγγελόπουλος έδωσε ξανά ανάσα στον μέσο ΑΕΚτζή
Advertisement

Ο Μάκης Αγγελόπουλος κέρδισε (ξανά) την εμπιστοσύνη του κόσμου της ΑΕΚ, όχι γιατί έταξε… λαγούς με πετραχήλια, αλλά γιατί έριξε φως σε «σκοτεινές» στιγμές της σεζόν που έληξε, υπενθυμίζοντας το βουνό που ανεβαίνει η ΑΕΚ στο μπάσκετ και δίνοντας μία -μικρή-  γεύση των όσων έρχονται.

Ποτέ δεν εμφανίστηκε ως εκείνος που θα άνοιγε την κάνουλα του χρήματος για να γίνει η ΚΑΕ ΑΕΚ έτοιμη να «σπάσει» το… ευρολιγκάτο κατεστημένο των δύο.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν και παραμένει ο εγγυητής για να βρει η ΑΕΚ τον μπασκετικό της δρόμο, με όσους χωματόδρομους κι αν χρειαστεί να περάσει για να φτάσει τον στόχο της.

Ένας στόχος που -σε πρώτη φάση- δεν είναι αγωνιστικός, αλλά καθαρά λειτουργικός, ζωτικός, βιοποριστικός. Να δει την Βασίλισσα αυτόνομη, με έσοδα από το θέαμα και τις υπηρεσίες της, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε δια μέσου της Betsson, γνωστοποίησε, με το «καλημέρα» αυτής, την πιο σημαντική είδηση. «Κατά 90-95% η ΑΕΚ έχει λύσει τα προβλήματά της», αναφερόμενος στις οικονομικές εκκρεμότητες που την κρατούσαν διαρκώς σε επαγρύπνηση.

Μία δήλωση που έρχεται να δώσει ανάσα στους φίλους της ομάδας πως η ΑΕΚ έχει πλέον τακτοποιημένο το… πορτοφόλι της και ατενίζει με λιγότερα -οικονομικά- άγχη το μέλλον.

ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΘΑ

Με λεπτότητα και δίχως να απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Ζουάν Πλάθα, λίγο μετά το «τέλος» του από την ΑΕΚ, ο Αγγελόπουλος έδειξε τον Ισπανό για την κάκιστη σεζόν.

Όσο κι αν ανέλαβε την ευθύνη ο ίδιος, ο Πλάθα αποτέλεσε την κύρια επιλογή της Βασίλισσας που δεν της βγήκε, παρά την εγνωσμένη αξία του Ισπανού με επιτεύγματα αρκετά χρόνια πίσω.

Η ΑΕΚ του έδωσε τα κλειδιά, τον πίστεψε και τον ανήγαγε σε εκείνον που θα την έκανε πιο ελκυστική, πιο ανταγωνιστική σε επίπεδο θεάματος και αποτελεσμάτων. Είχε τον πρώτο λόγο για τις μεταγραφές και τον πρώτο για το αγωνιστικό κομμάτι. Όμως, εκ του αποτελέσματος, απέτυχε.

Οι σχέσεις του με τους παίκτες δεν υπήρξαν ποτέ καλές. Απόμακρος, κρύος και δύσκολος ως χαρακτήρας, ο Πλάθα δεν έδειξε διάθεση να γεφυρώσει την απόσταση με το ρόστερ, με αποκορύφωμα εκείνη με τον Καμπενγκέλε.

Η διοίκηση έκανε την υπέρβαση με ηχηρές μεταγραφές, όμως για μία σειρά λόγων, η τιμή που έδινε η ΑΕΚ, με την προσφορά που έπαιρνε από τους παίκτες, ήταν δυσανάλογες μεταξύ τους. Το ίδιο και με τον κόουτς που αποτέλεσε μακροπρόθεσμα, τροχοπέδη στην προσπάθεια της ομάδας.

ΜΙΑ «OPAP ARENA» ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Το δεύτερο μεγάλο σημείο αναφοράς στο part 1 της συνέντευξης του Αγγελόπουλου, ήταν το γήπεδο της ΚΑΕ ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια και το όραμα που εκείνος έχει για τις εγκαταστάσεις.

Ήταν γνωστές οι προθέσεις να μην μείνει η ΑΕΚ στα εντός γηπέδου projects, θέλοντας να δημιουργήσει ένα σημείο ενδιαφέροντος για τον κόσμο των γύρω -και όχι μόνο- περιοχών. Ένα μέρος όπου ο μέσος Ενωσίτης θα επισκέπτεται ώρες πριν τους αγώνες της Βασίλισσας.

Κάτι που φέρνει στο μυαλό αυτό που φτιάχνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην «OPAP Arena», έχοντας ο Μάκης Αγγελόπουλος ένα πιο δύσκολο έργο, λόγω των γεωγραφικών, δημογραφικών και άλλων δυσκολιών της περιοχής. Όμως έχει πίστη και θα τα καταφέρει.

Θέλει να δει την Βασίλισσα αυτόνομη και… αυτόφωτη. Να καλύπτει τα δικά της έξοδα και να αποτελεί το «Olympic Hall» πόλο έλξης, όχι μόνο για την μπασκετική ΑΕΚ. Ένα εγχείρημα που ξεκινά εφεξής να έχει ορατά βήματα προόδου, έχοντας ολοκληρώσει η ΑΕΚ -δια στόματος Αγγελόπουλου- όσα λειτουργικά χρειάζονταν ως βάση.

Το part 2 της συνέντευξης φαντάζομαι πως θα φέρει στο επίκεντρο τη νέα σεζόν και όλες τις αλλαγές προσώπων και λειτουργιών που πραγματοποιηθούν προσεχώς για να διορθωθούν τα φετινά κακώς κείμενα εντός και εκτός παρκέ.

Ο Αγγελόπουλος έδειξε πως δεν έχει να κρύψει κάτι από τον κόσμο της ΑΕΚ, εξήγησε αυτά που ο κόσμος ήθελε να καταλάβει και να έχει εικόνα των λόγων που φτάσαμε στο σημείο μηδέν, στη χειρότερη -κατά τον Αγγελόπουλο- χρονιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement