01.6
13:11

Αγγελόπουλος: «Κατά 95% έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές – Η ευθύνη για φέτος βαραίνει εμένα»

AEK1924.gr team
Αγγελόπουλος: «Κατά 95% έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές – Η ευθύνη για φέτος βαραίνει εμένα»
Advertisement

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Μάκη Αγγελόπουλου για το παρόν αλλά και το μέλλον της AEK Betsson.

Το πρώτο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Μάκη Αγγελόπουλου προβλήθηκε από το επίσημο κανάλι της Betsson στο Youtube.

Ο διοικητικός ηγέτης της Βασίλισσας προχώρησε σε πολλές αποκαλύψεις κάνοντας αρχικά τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, ενώ παράλληλα αποκάλυψε και τα μελλοντικά του πλάνα.

Ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο μεγάλο βραχνά των ban ο οποίος ωστόσο σύντομα θα έχει αποτελέσει οριστικά παρελθόν και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την αποτυχημένη σεζόν της Βασίλισσας, παρά τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάκη Αγγελόπουλου:

«Αυτή η συνέντευξη έρχεται 3 χρόνια μετά την συνέντευξη που είχαμε κάνει με τον κόσμο. Μου αρέσει η επικοινωνία αυτή. Είχαμε αναφερθεί στους δύσκολους καιρούς που ήμασταν και είχαμε πει καθαρά ότι περνούσαμε δύσκολα οικονομικά. Έχουμε μια κρίση στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ζητήσει από τον κόσμο να βοηθήσει την ομάδα. Ο Ήφαιστος Λήμνου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ο Κωστής Ζομπανάκης αποχώρησε από το Ρέθυμνο. Άρης και ΠΑΟΚ συνέχιζαν με διοικήσεις πρωτοδικείου. Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον εμείς δεν κρυφτήκαμε και είπαμε ότι θα τα καταφέρουμε. 3 χρόνια μετά είμαστε εδώ να απαντήσουμε στις ερωτήσεις μας. Είμαστε πολύ καλύτερα απ’ ότι είμασταν τότε. Έχει μπει πολύ νερό στ’ αυλάκι. Το 95% των προβλημάτων έχει λυθεί και έχουμε καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον».

Για το πρόβλημα των ban και τις οικονομικές εκκρεμότητες: «Το 90-95% έχει τακτοποιηθεί, έχει κλείσει. Άρα σε αυτό το κομμάτι η απάντηση είναι εύκολη. Για να έχουμε καλύτερη εικόνα δεν ξέρω αν θα μπορούμε να το αναλύσουμε τώρα. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πώς προκύπτουν αυτά τα θέματα και πώς προέκυψαν οι οφειλές. Είχαμε σηκώσει την κόκκινη σημαία λόγω κορωνοϊού. Εκείνη την εποχή είχαμε τον κόβιντ και τα πενιχρά μας έσοδα είχαν καταβαραθρωθεί. Έχουμε αναλάβει μια σημαντική επένδυση που δεν μπορούσε να περιμένει. Είχαμε δώσει πολλά εκατομμύρια για το γήπεδο και ταυτόχρονα χρηματοδοτήσαμε μια νέα διοργάνωση. Είμαστε η μόνη ομάδα που χρηματοδότησε με 2,5 εκατομμύρια συνολικά το Final 4 και το Final 8. Έχουμε επενδύσει στο γήπεδο και σε δύο διεθνείς διοργανώσεις που μόνο η ΑΕΚ έχει κάνει. Το μεγαλύτερο μέρος έχει τακτοποιηθεί και ένα κομμάτι θα κλείσει τους επόμενους μήνες».

Για τις τιμωρίες της έδρας: «Ίσως η πιο σοβαρή πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη νέα χρονιά. Προγραμματίζουμε μια σειρά από κινήσεις που θα θωρακίσουν το γήπεδό μας. Προέρχομαι από τους οργανωμένους και οι οργανωμένοι με παρότρυναν να μπω στην ΚΑΕ και οι οργανωμένοι στήριξαν την ομάδα. Δυστυχώς από τότε που μπήκε το νερό στ’ αυλάκι οι οργανωμένοι χάθηκαν από το γήπεδο και όταν εμφανίστηκαν οι προθέσεις τους δεν ήταν αγωνιστικές. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να υπάρχουν αλά καρτ οπαδοί. Δεν ανέχομαι ότι ερχόμαστε στο γήπεδο για να δείρουμε 16 συνταξιούχους Ιταλούς ή να δείξουμε την πολιτική μας θέση και να δημιουργήσουμε επεισόδια με 500 Ισραηλινούς. Θέλω να πω σε αυτό ότι η ΑΕΚ είναι αυτοσκοππός, όχι το μέσο για προβολή απόψεων. Και στις δύο περιπτώσεις απ’ ότι είδαμε οι οπαδοί ήρθαν, έδειραν και έφυγαν. Αντίστοιχα στο πρώτο παιχνίδι στην Ιερουσαλήμ σε γηήπεδο με 11.000 και 100 δικούς μας δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Με το Μεσανατολικό ασχολείται ο ΟΗΕ δεν θα λυθεί στο γήπεδο. Δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Όλο αυτό έχει πλήξει τους κατόχους διαρκείας, υπάρχει αναστάτωση. Θα εξωτερικεύσουμε τα μέτρα και εφόσον προκύπτει τιμωρία οι κάτοχοι διαρκείας θα αποζημιώνονται όσοι το θελήσουν, οικονομικά. Θα έχουμε άμεση και έμμεση δράση. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται οπαδός μας για να διαλύει το γήπεδο. Είναι αδιανόητα πράγματα».

Για την αυστηρότητα της ΔΕΑΒ και αν υπάρχει τρόπος να αποτραπεί:«Με βάση το γράμμα του νόμου δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Δυστυχώς η απόφαση ήταν αυτή και δεν υπάρχει δευτεροβάθμιο όργανο. Αυτό θα λυθεί από την Κυβέρνηση. Και για τις δύο υποθέσεις που τιμωρηθήκαμε από την ΔΕΑΒ ο αθλητικός δικαστής μας αθώωσε. Υπάρχει μια δυσαρμονία. Αυτό θα λυθεί με την ύπαρξη δευτεροβάθμιου οργάνου. Για την ποινή που είχαμε στην Πάτρα, ήταν ακατανόητη. Εμείς δεν είχαμε πάρει εισιτήρια. Ήταν υπεύθυνοι οι γηπεδούχοι και η αστυνομία της Πάτρας. Ήταν μια τιμωρία άδικη».Για το δικό του μερίδιο στην αποτυχία και τι σκοπεύει να αλλάξει:«Το βάρος και η ευθύνη της αποτυχίας βαραίνει αυτόν που ηγείται. Άρα η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εμένα. Ακόμα και αν δεν αγωνίζομαι εγώ, οι άνθρωποι που επέλεξαν τον προπονητή και όλους επιλέχθηκαν από εμένα. 100% η ευθύνη είναι δική μου. Όταν έχουμε το τρίτο μπάτζετ αγωνιστικά και τερματίζουμε έβδομοι κάτι έχει γίνει πολύ λάθος. Αν είναι αποδεκτό μια ομάδα να τα καταφέρει, το τέσσερις δείχνει ότι το πρόβλημα ήμασταν εμείς. Δυστυχώς το μπάτζετ κρίνεται με βάση την τιμή. Υπάρχει διαφορά μεταξύ τιμής και αξίας. Τιμή είναι αυτό που πληρώνεις, αξία αυτό που παίρνεις. Υπήρχε διαφορά μεταξύ τιμής και αξίας. Ο χώρος του θεάματος έχει αυτή την ιδιαιτερότητα. Δεν μπορείς να εγγυηθείς ούτε την τιμή, ούτε την ποιότητα ούτε τη σταθερότητα. Κάτι δεν πήγε καλά, το έχουμε συζητήσει με τους ανθρώπους στην εταιρεία, το συζήτησα και με τους παίκτες. Λίγο η χημεία, λίγο ο προπονητής που δεν ήταν αυτό που θέλαμε, λίγο ότι οι παίκτες ήταν χορτασμένοι, ίσως που δεν είχαμε και κάποιους ρολίστες να θυσιάζονται για την ομάδα, όλα αυτά μαζί έφταιξαν. Έχουμε κάνει ανάλυση και αυτό δεν θα επαναληφθεί».Για το όραμά του:«Είναι ένας χώρος δύσκολος να επιχειρήσει κάποιος. Συγκρούεται η επιχειρηματικότητα με το συναίσθημα. Υπάρχει μια εταιρία που έχω επενδύσει 21 εκατομμύρια 500 χιλιάδες. Υπάρχει και μια ομάδα. Τον κόσμο τον ενδιαφέρει η ομάδα. Σε μένα υπερίσχυε πάντα το συναίσθημα για την ομάδα. Ίσως θα πρέπει να αλλάξει λίγο αυτό, ίσως να μπουν πιο πολλά οικονομικά κριτήρια για να υπάρξει μια μεγαλύτερη ισορροπία για να μην πηγαίνει μόνο προς το συναίσθημα. Αυτό θα βοηθήσει και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement