24.5
22:50

Αρχή με Τεντόγλου στο βαλκανικό πρωτάθλημα της Σμύρνης

AEK1924.gr team
Advertisement

Η εθνική ομάδα θα πάρει μέρος με 50 αθλητές και αθλητές η εθνική ομάδα στο βαλκανικό πρωτάθλημα της Σμύρνης, με τον τίτλο Τεντόγλου να είναι το πιο λαμπρό αστέρι της διοργάνωσης και θα αγωνιστεί το απόγευμα του Σαββάτου.

Με 50 αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστεί η εθνική ομάδα στο βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (25/5) και την Κυριακή (26/5) στη Σμύρνη.

Η πολυμελής ελληνική αποστολή αναχώρησε την Παρασκευή (24/5) για την Τουρκία, με μια απουσία της τελευταίας στιγμής, καθώς ο Κώστας Δουβαλίδης δεν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα εξ αιτίας τραυματισμού.

Το βαλκανικό πρωτάθλημα αποτελεί μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για αρκετούς που θέλουν να αγωνιστούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι προκρίσεις για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλείνουν στις 29 Μαΐου και μια διοργάνωση όπως το βαλκανικό πρωτάθλημα (βαθμολογία Β) θα δώσει πολύτιμους βαθμούς όχι μόνο σε αυτούς που είναι οριακά εντός ranking για τη Ρώμη, αλλά και σε εκείνους που «χτίζουν» τη βαθμολογία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, που επέλεξε να πάρει μέρος στους αγώνες και μάλιστα θα αγωνιστεί το Σάββατο (25/5, 16:10), με μίνιμουμ στόχο να κάνει δικό του το ρεκόρ αγώνων.

«Είχα πάει στη Σμύρνη για προετοιμασία και μου άρεσε το στάδιο. Έχω αγωνιστεί δύο ακόμη φορές σε βαλκανικό πρωτάθλημα το 2018 όπου ήμουν πρώτος με 8,17μ. και το 2019 ήμουν δεύτερος. Μου αρέσει να κάνω ρεκόρ κι επέλεξα να κάνω αυτόν τον αγώνα και να γράψω το όνομα μου δίπλα στο ρεκόρ διοργάνωσης στο μήκος. Ωστόσο το ρεκόρ είναι 8,19μ. κι εγώ θέλω να κάνω μια ακόμη καλύτερη επίδοση.

Η προετοιμασία μέχρι τώρα έχει πάει πολύ καλά. Στην Ντόχα είχε αέρα, δεν ήμουν έτοιμος ακόμη να τρέξω γρήγορα. Στην Κύπρο ένιωθα καλά, έτρεχα καλά. Δεν ξέρω γιατί δεν βγήκε από αυτό που ήθελα. Όλες οι διορθώσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα θα τις ενώσουμε και θα έρθει το αποτέλεσμα» δήλωσε ο ολυμπιονίκης του μήκους στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Έναν ακόμη καλό αγώνα θέλει να κάνει η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, που προέρχεται από δύο μίτινγκ που έχει στείλει το ακόντιο πάνω από τα 60,00 μέτρα.

Σε ανοδική πορεία είναι και η Ελισάβετ Πεσιρίδου μετά το 13.11 στα 100 μ. εμπ. στα Χανιά, η Δήμητρα Γναφάκη στα 100μ. εμπ. και η Παναγιώτα Δόση στο ύψος.

Κοντά στην πρόκριση στο ευρωπαϊκό της Ρώμης είναι ο Γιάννης Ρίζος στο επί κοντώ, η Μαρία Μαγκούλια στη σφαιροβολία, ο Νίκος Σταματονικολός στο μήκος, η Δήμητρα Τσουκαλά στα 100 μ., η Γεωργία Δεσπολλάρη στα 800 μ., ο Γιάννης Καριοφύλλης στα 200 μ., η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη στα 3.000 μ. στιπλ, αλλά και ο Χάρης Ξενιδάκης στα 800 μέτρα.

Οι αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και είναι εντός πρόκρισης μετά την τελευταία ανανέωση του ranking είναι οι εξής: Μίλτος Τεντόγλου (όριο- μήκος), Δήμητρα Γναφάκη (400 μ. εμπ.), Αριάδνη Αδαμοπούλου (όριο – επί κοντώ), Ελένη Πόλακ (επί κοντώ), Ελίνα Τζένγκο (όριο- ακοντσμός), Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (όριο 100/200), Αντώνης Μέρλος (ύψος), Μαρία Πούρτσα (τριπλούν), Οξάνα Κορένεβα (τριπλούν), Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία), Κώστας Ζάλτος (σφυροβολία), Παναγιώτα Δόση (ύψος), Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπ.), Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπ.), Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν), Νίκος Ανδρικόπουλος (τριπλούν), Σωτήρης Γκαραγκάνης (200 μ.), Άρτεμις Αναστασίου (200 μ.), Γιάννης Κυριαζής (ακοντισμό).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement