20.5
23:01

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός για διακίνηση μεταναστών με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

AEK1924.gr team
Advertisement

Συνελήφθη από την ΕΛΑΣ ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεταναστών, διωκόμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Δύο διαφορετικά ονόματα και επίθετα χρησιμοποιούσε ο 46χρονος, που την Τρίτη 21/05/2024 αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Εδώ και μήνες οι ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα το τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης , σε συνεργασία με τις Βελγικές Αρχές, πραγματοποιούσαν έρευνα με σκοπό την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομη διακίνησης μεταναστών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το Βέλγιο.

Έτσι την περασμένη Δευτέρα, στις 13/11/2023, έπειτα από κοινή ημέρα δράσης με τη συμμετοχή της EUROPOL και το συντονισμό της EUROJUST, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα μέλη του κυκλώματος σε Ελλάδα, Βέλγιο και Σουηδία.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα από την ανάλυση στοιχείων που είχαν στα χέρια τους οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 46χρονο, ως διοργανωτής παράνομων προωθήσεων μεταναστών από την Ελλάδα στο Βέλγιο, με τη «μέθοδο του σωσία», δηλαδή με τη χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων που προσομοίαζαν με τους υπό προώθηση μετανάστες, με αποτέλεσμα στις 17/05/2024 να εκδοθεί σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Τελικά οι αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, έπειτα από σχετική έρευνα και συγκεκριμένα επιχείρηση που έγινε στα πλαίσια εκπόνησης του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και της δράσης EMPACT 2.2 EAST MED του κύκλου πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ηγείται η χώρα μας, κατάφεραν και τον εντόπισαν την Δευτέρα 20/5/2024, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου και τον συνέλαβαν.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement