15.4
13:51

Οπαδοί της AEK γιόρτασαν τα 100 χρόνια στα Τέμπη τιμώντας τους νεκρούς του δυστυχήματος (pics)

AEK1924.gr team
Advertisement

Με πανό στον Γοργοπόταμο και λουλούδια στα Τέμπη, τόσο στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο και το μνημείο του ΠΑΟΚ, γιόρτασαν οπαδοί της ΑΕΚ τα 100 χρόνια της ομάδας

Έναν διαφορετικό τρόπο επέλεξαν κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ να γιορτάσουν τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυση της ομάδας. Στην Εθνική Οδό και στο μνημείο για την τραγωδία των Τεμπών που δεν πρέπει να ξεχαστεί, αλλά και σε εκείνο των φίλων του ΠΑΟΚ στο ίδιο μέρος, στη γέφυρα του Γοργοποτάμου, βρέθηκαν οπαδοί της Ένωσης με πανό και λουλούδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των οπαδών:

«ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΕΚ

Τα πρώτα 100 χρόνια που έχουμε την τύχη,να τα ζήσουμε ανεβασμένοι στα φτερά του δικεφάλου.

Η ΑΕΚ για εμάς δεν είναι μια αθλητική ομάδα όπως οι άλλες. Γεννημένη στη φωτιά του πολέμου, ατσαλωμένη από την προσφυγιά και το μίσος των Τούρκων εθνικιστών που μας έδιωξαν σαν Έλληνες και των Ελλήνων αστών που μας υποδέχτηκαν σαν Τούρκους. Σμιλευμένη από το δάκρυ του παππού μας, στις διηγήσεις για τον τόπο που δεν γνωρίσαμε ποτέ. Η ΑΕΚ είναι εδώ στα 100 της χρόνια για να κρατάει αναμμένη την φλόγα της μνήμης, σαν το κερί που πάντα θα καίει για όλους αυτούς που δεν είναι πια εδώ μαζί μας.

Εμείς δεν έχουμε αερόστατο, ούτε χορηγούς για να γιορτάσουμε την ύπαρξή της. Ακολουθήσαμε τον δρόμο της καρδιάς μας και μας έβγαλε εκεί που ξέρουμε όλα τα χρόνια…

Από τον ΚοRυδαλλό, στα αδέρφια μας στη Λάρισα για να δώσουμε λίγο κίτρινο στο μαύρο των Τεμπών. Δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε έστω για λίγο προσοχή, μπροστά στο μνημείο των οπαδών του ΠΑΟΚ που έχασαν την ζωή τους, ταξιδεύοντας να δουν την ομάδα τους, ενώ αφήσαμε και μερικά λουλούδια στο μνημείο του δυστυχήματος των Τεμπών, μαζί με την υπόσχεσή μας πως δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το έγκλημα. Η ιστορία μας ως οπαδοί, είναι ταυτισμένη έτσι κι αλλιώς με την πάλη απέναντι στο άδικο σε κάθε μεγάλο κοινωνικό, εθνικό ή πολιτικό ζήτημα. Για τον λόγο αυτό διαλέξαμε και το δεύτερο σημείο στο οποίο απλώθηκε το 21μετρο πανό μας.

Η γέφυρα του Γοργοποτάμου, σύμβολο της εθνικής αντίστασης του λαού μας απέναντι στο φασισμό, μας περίμενε μαζί με τα παιδιά της ORIGINAL 21 Λαμίας, που πρόσφατα με την ιστορία της ταράτσας, απέδειξαν ότι είμαστε οικογένεια.

Οι στάσεις θα μπορούσαν να είναι αμέτρητες σαν τις ένδοξες στιγμές της ΑΕΚ,αφού σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο του πλανήτη, υπάρχουν Ενωσίτες που με χαρά θα μας υποδέχονταν για να στείλουμε το μήνυμα πως “τα 100 σου χρόνια, ήταν μόνο η αρχή”

Γιορτάζουμε στην εθνική οδό. Εκεί που μάθαμε να αναπνέουμε για την ΑΕΚ. Ανανεώνουμε τον όρκο πίστης που μας θέλει πάντα δίπλα της,για τα επόμενα χίλια χρόνια. Μέχρι να βγει ο ήλιος από τη δύση. Μέχρι να παγώσει η κόλαση. Ώσπου να μας καταλάβουν. Μέχρι το τέλος του κόσμου.

ΑΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Φίλοι της ΑΕΚ και της ORIGINAL21 από Κορυδαλλό, Λάρισα, Λαμία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement