02.4
19:00

Η ΑΕΚ Betsson έχει έναν ΜΕΓΑΛΟ στόχο και δεν είναι αγωνιστικός

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Αγωνιστικά η ΑΕΚ Betsson BC φέτος απέτυχε, παρουσιάζοντας μία -πρωτόγνωρη- κατρακύλα, φτάνοντας να «μάχεται» στα play-out. Όμως στόχος για την ομάδα υπάρχει, δεν είναι αγωνιστικός και θα μπορεί να βάλει τις μελλοντικές της βάσεις.

Η πρώτη αναμέτρηση της ΑΕΚ στα play-out πραγματοποιήθηκε με αντίπαλο το Μαρούσι, δείχνοντας πως όχι άδικα η ομάδα έμεινε εκτός εξάδας.

Δυσκολεύτηκε (ξανά) αισθητά, παρουσίασε «κενά» σημεία και -ειδικά αμυντικά- είχε τα ίδια εκείνα αδύναμα σημεία που παρουσίαζε σε κάθε ματς στην υπόλοιπη σεζόν.

Αγωνιστικά ο Ηλίας Ζούρος προσπάθησε να περάσει στην ΑΕΚ ένα πιο… safe τρόπο παιχνιδιού, που δεν είχε σχέση με το «όσα βάλουμε και όσα φάμε» του Πλάθα, όμως η αδυναμία προσαρμογής των παικτών, είναι αισθητή.

Αν θεωρήσουμε πως αγωνιστικοί στόχοι πλέον δεν υπάρχουν στην AEK Betsson BC, αυτό που πρέπει να θέσει ΑΜΕΣΑ ως στόχο, είναι την διασφάλιση του αξιόλογου ελληνικού κορμού που έχει δημιουργήσει, ως αφετηρία για το ρόστερ της σεζόν 2024-2025.

Το ράβε-ξήλωνε κάθε καλοκαιριού, δεν θα αποφευχθεί ούτε και φέτος. Όμως, αν διατηρήσει στο ρόστερ της 3-4 Έλληνες παίκτες που δείχνουν… παλμό και όρεξη, θα είναι ευχής έργον.

ΝΑΙ ΜΕΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, ΑΛΛΑ…

Δεν γνωρίζω αν ο Μάκης Αγγελόπουλος θελήσει για 2ο σερί καλοκαίρι να κάνει υπερβάσεις σε ρόστερ και πάγκο, όμως έχει έτοιμες επιλογές για καλές, ελληνικές και ποιοτικές βάσεις.

Πέρυσι διατήρησε στον ρόστερ μόνο τον Δημήτρη Φλιώνη, τον οποίο φέτος δεν έχουμε δει καθόλου έχοντας ενοχλήσεις στην μέση, οι οποίες δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ όπως θα έπρεπε.

Φέτος, έχει άλλους 2-3 αντίστοιχους Έλληνες παίκτες που θα μπορούσε να «δέσει» και να διασφαλίσει μία καλή πρώτη ύλη για τη νέα σεζόν. Ο λόγος για τους Νετζήπογλου, Καράμπελα και Κουζέλογλου.

Και οι τρεις έχουν συμβόλαια με την ΑΕΚ τα οποία ΔΕΝ λήγουν το προσεχές καλοκαίρι, ωστόσο «τα συμβόλαια είναι για να σπάνε», όπως αναφέρει και μία ψυχή και καθόλου άδικο δεν έχει αν αντιληφθεί κανείς τα δεδομένα στο σύγχρονο μπασκετικό χώρο.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ, ακόμα κι αν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν για παραπάνω του ενός χρόνου με τους προαναφερθέντες παίκτες, θα πρέπει να διασφαλίσουν την παραμονή τους στην ομάδα, έστω και αν θεωρείται τυπική υπόθεση.

Παίκτες που μπορούν σε μία κάκιστη σεζόν, έχουν δείξει πως παλεύουν, ιδρώνουν για την ΑΕΚ και δίνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Μία καλή ελληνική βάση για να «χτίσει» πάνω της η ομάδα.

Το κομμάτι που αφορά τους ξένους δεν είναι επί του παρόντος και δύσκολα -προσωπικά- βλέπω κάποιον να μένει στο ρόστερ της νέας σεζόν, χωρίς βέβαια να αποκλείονται εκπλήξεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement