02.1
18:50

Τουρκία: Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση για το φιάσκο του Süper Kupa

AEK1924.gr team
Τουρκία: Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση για το φιάσκο του Süper Kupa
Advertisement

Η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με την εμπλοκή της στο φιάσκο του Süper Kupa στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και την αναβολή του παιχνιδιού μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και της Γαλατάσαραϊ.

Ο μεγάλος τελικός δεν έγινε ποτέ, μιας και οι δύο ομάδες δεν πήγαν στο γήπεδο λόγω απαγόρευσης από τους οικοδεσπότες να εμφανιστούν εικόνες του Κεμάλ Ατατούρκ αλλά και γενικότερα εθνικά σύμβολα της Τουρκίας στο πλαίσιο του αγώνα.

Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστή τόσο η ημερομηνία όσο και το μέρος που θα διεξαχθεί η αναμέτρηση. Υπενθυμίζουμε πως οι Γαλατάσαραϊ, Φενέρμπαχτσε και η τουρκική Ομοσπονδία εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση για την αναβολή του Super Cup Τουρκίας, δίχως ωστόσο να προβαίνουν σε λεπτομέρειες.

Η ανακοίνωση

«Ως Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, πιστεύουμε ότι η πολιτική δεν πρέπει ποτέ να παρεμβαίνει στον αθλητισμό. Με βάση αυτή την πεποίθηση και τη διαφανή συνεργασία μας με τους δύο διακεκριμένους συλλόγους μας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ορισμένα σημαντικά θέματα σχετικά με το Süper Kupa στο Ριάντ.

Η πρόταση να διεξαχθεί ο αγώνας του Süper Kupa στο Ριάντ διαβιβάστηκε στην ομοσπονδία μας από την SMC (Saudi Media Company / Season Riyadh) και υπογράφηκε με την έγκριση και των δύο συλλόγων μας. Όλοι οι ισχυρισμοί ότι ο πρόεδρός μας συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτήν τη διαδικασία είναι αβάσιμοι.

Οι εθνικές αξίες μας κι οι αρχές του Ατατούρκ δεν ήταν ανοιχτές προς συζήτηση σε κανένα στάδιο της διαδικασίας. Οι περί του αντιθέτου ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι, κακόβουλοι και αποτελούν πρόκληση που στοχεύει στην ακεραιότητα του έθνους μας.

Σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA, η διοργάνωση υπόκειται στις οδηγίες της FIFA για τη Διοργάνωση Διεθνών Αγώνων. Όλες οι απαιτήσεις κι οι διαδικασίες που πρέπει να εφαρμόζονται σε διεθνείς αγώνες ισχύουν και γι’ αυτόν τον αγώνα.

Ως Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τις προσπάθειες χρήσης του αθλητισμού, που είναι η πιο σημαντική ενωτική δύναμη της κοινωνίας μας, για διαφορετικούς σκοπούς και εκφράζουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αποφασιστικά για να κάνουμε διάσημο το τουρκικό ποδόσφαιρο με επιτυχία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->