09.12
22:11

Άστον Βίλα – Άρσεναλ 1-0: Αέρα πέρασε πάλι η ομάδα του Έμερι

AEK1924.gr team
Άστον Βίλα – Άρσεναλ 1-0: Αέρα πέρασε πάλι η ομάδα του Έμερι

Η Άστον Βίλα επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ στο Villa Park και μείωσε τη διαφορά από τους Λονδρέζους στον ένα βαθμό, με τη Λίβερπουλ να πατά κορυφή. Ο ΜακΓκίν ήταν ο χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Ουνάι Έμερι, που έσπασε το ρεκόρ της στα εντός έδρας ματς στην Premier League.

Φονέας γιγάντων είναι η Άστον Βίλα στη φετινή Premier League, καθώς λίγες μερές μετά τη σπουδαία νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι, επικράτησε και της Άρσεναλ με το ίδιο σκορ (1-0). Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Ουνάι Έμερι, πέτυχε ο κάπτεν Τζέιμς ΜακΓκίν στο 7′, μετά από εκπληκτική ανάπτυξη των γηπεδούχων και ασίστ του Λέον Μπέιλι. Με αυτή τη νίκη η Βίλα έφτασε τις 15 σερί στο Μπέρμπιγχαμ στο πρωτάθλημα, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Μην χάνεις νέα της ΑΕΚ. Ακολούθησε το στην Google

Google ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ AEK1924 ΣΤΗΝ GOOGLE

Η Άρσεναλ πήρε την μπάλα στα πόδια της, μετά το γκολ και έψαξε το γκολ για να πάρει κάτι από το ματς. Δε δημιούργησε όμως πολλές περισσότερες ευκαιρίες από τη Βίλα που ήταν αρκετά συμπαγής και προστάτεψε αρκετά καλά τα καρέ του Εμιλιάνο Μαρτίνες μέχρι το φινάλε.

Οι παίκτες του Αρτέτα (που δεν καθόταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας) απείλησαν στο πρώτο μέρος κυρίως στο πεντάλεπτο (35-40′) με τις δύο καλές φάσεις του Έντεγκαρντ και την προσπάθεια του Μαρτινέλι στο 36′ που κόπηκε από τον αμυντικό.

Στο δεύτερο μέρος ο Σακά σκόραρε στο 62ο λεπτό, όμως ο Άγγλος μεσοεπιθετικός ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Το ίδιο έγινε και στο 90′ με το τέρμα που σημείωσε ο Χάβερτς, το οποίο ακυρώθηκε μέσω VAR για χέρι του Γερμανού.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος με την Άστον Βίλα να ανέβει στους 35 και να μειώνει στον έναν τη διαφορά από τη δεύτερη πλέον Άρσεναλ, με τη Λίβερπουλ να ανεβαίνει στην κορυφή με 37.

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Κόνσα (66′ Κας), Κάρλος, Τόρες, Ντιν (78′ Μορένο), Μπέιλι (46′ λ. τρ. Ντιαμπί), ΜακΓκίν, Λουίς, Καμαρά (66′ Ντέντονκερ), Τίλεμανς (55′ Ράμσεϊ), Γουότκινς.

Άρσεναλ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Ζιντσένκο (90+4′ Νέλσον), Ράις, Έντεγκαρντ, Χάβερτς, Μαρτινέλι (70′ Τροσάρ), Σακά, Ζεσούς (82′ Ενκέτια).

 πηγή: sport24
Advertisement