Ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης μίλησε στο βίντεο-αφιέρωμα της UEFA για τον τρόπο που ξεκίνησε την προπονητική, την φιλοσοφία των Σαμουράι και την ΑΕΚ.
Το πρόσωπο της ημέρας για την UEFA είναι ο Ματίας Αλμέιδα, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό βίντεο – αφιέρωμα για τον προπονητή της ΑΕΚ.
Στο βίντεο, ο 49χρονος τεχνικός μιλά για την φιλοσοφία των Σαμουράι που έχει υιοθετήσει, την προπονητική αλλά και την… κιτρινόμαυρη καθημερινότητα που ζει από το 2022.
Τα λόγια είναι περιττά, διαβάστε τις εκπληκτικές δηλώσεις του:
Για τη φιλοσοφία του, όσο και για την ζωή του και φυσικά την ΑΕΚ:
«Η φιλοσοφία μου είναι ασυνήθιστη. Ακολουθώ τον κωδικό των Σαμουράι γνωστό και ως Μπουσίντο. Ακολουθεί επτά αρετές που αφορούν την ειλικρίνεια, τον σεβασμό, την ανάπτυξη, τη γνώση και την αγάπη. Προσπαθώ να τον ενσωματώσω στο ποδόσφαιρο. Θυμάμαι να παίζω ποδόσφαιρο όταν ήμουν μικρός επειδή η μπάλα με έκανε να χαμογελάω. Κάθε φορά που βλέπεις ένα παιδί με μία μπάλα χαμογελάει. Θέλω οι παίκτες μου να χαμογελούν. Πρέπει να έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο. Είναι ένα παιχνίδι. Πρέπει να παίζουμε όπως συνηθίζαμε, για διασκέδαση».
Για το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας:
«Η καριέρα μου υπήρξε λίγο περίεργη. Σταμάτησα να παίζω όταν ήμουν 37 ετών. Δέκα μέρες μετά έγινα προπονητής στη Ρίβερ Πλέιτ. Είχαν υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία. Έψαχναν για έναν τρελό τύπο. Κάλεσα τον πρόεδρο του και του είπα πως ήθελα να κοουτσάρω την ομάδα. Μου είπε πως επρόκειτο να έχω την χειρότερη χρονιά της ζωής μου. Ηξερα πως θα είναι περίπλοκο. Οι αντίπαλοι θα μας κορόιδευαν και το ίδιο θα έκαναν και οι φίλαθλοι. Μετά γίναμε πρωταθλητές και πήραμε την άνοδος. Επιστρέψαμε στην πρώτη κατηγορία σε λιγότερο από έναν χρόνο».
Για την επιστροφή του στην Ευρώπη το 2022 για την ΑΕΚ ως προπονητής:
«Συγκινήθηκα γιατί δεν περίμενα πως θα γυρίσω πίσω στην Ευρώπη. Μου έρχονται αναμνήσεις από εμένα όταν έπαιζα κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα μέρος όπου είχα παίξει στο παρελθόν. Όταν πρωτοήρθα στην ΑΕΚ ήξερα πως κάτι καλό πρόκειται να συμβεί. Ήρθα εδώ ως ένας άγνωστος και η προηγούμενη χρονιά ήταν εκπληκτική. Είχαμε ένα φανταστικό στυλ παιχνιδιού. Προκριθήκαμε στην Ευρώπη και τώρα είμαστε εδώ. Πάντα να παλεύουμε. Αγωνιζόμαστε απέναντι σε ομάδες που έχουν ξοδέψει πολύ περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι εμείς. Οπότε τα πηγαίνουμε καλά. Είμαστε ανταγωνιστικοί διατηρώντας το δικό μας πλάνο. Για μένα η στοργή των ανθρώπων εδώ είναι μοναδική. Η ενέργεια της ΑΕΚ είναι μοναδική. Ζω γι’ αυτά τα συναισθήματα. Αν κάνεις τα πάντα στη ζωή με αγάπη και πάθος είναι δύσκολο να πάει κάτι λάθος».
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement