08.9
22:34

ΑΕΚ-Κλουζ 82-76: Αργά και σταθερά βήματα βελτίωσης

AEK1924.gr team
ΑΕΚ-Κλουζ 82-76: Αργά και σταθερά βήματα βελτίωσης
Advertisement

Δεύτερο φιλικό τεστ για την Βασίλισσα που έφυγε νικήτρια με 82-76 με την Κλουζ, δείχνοντας πως είναι σε πολύ καλό δρόμο με εμφανή σημάδια βελτίωσης.

Με 82-76 επικράτησε η ΑΕΚ στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας της με την Κλουζ. Ο Ζουάν Πλάθα ήθελε να δ-ει συγκεκριμένα πράγματα. Η λογική υπαγορεύει πως τα είδε σε πολλές και διαφορετικές καταστάσεις. Με την Ένωση να αναζητά το γρήγορο τέμπο, να πιέζει αρκετά στην άμυνά της, όσο οι παίκτες είχαν ανάσες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν αγωνίστηκε ο Λάνγκστον Χολ που ταλαιπωρείται με μικροενοχλήσεις, ο τραυματίας Μάνος Χατζηδάκης και φυσικά ο διεθνής Μιντάγκας Κουζμίνσκας, ο οποίος είναι στο Mundobasket 2023.

Το ματς
Η ΑΕΚ έχει μία σαφή οδηγία. Να τρέξει. Φάνηκε σε κάθε πιθανή ευκαιρία που της έδωσε η Κλουζ. Σπάνια οι κιτρινόμαυροι του Πλάθα το… παράκαναν σε αυτό το κομμάτι. Γιατί το τρέξιμο μπορεί να σημαίνει και βιασύνη.

Όπως είναι λογικό σε αυτή την περίοδο και με την Ένωση να δίνει μόλις το δεύτερο ματς προετοιμασίας, είχε θετικά, αλλά και αρνητικά σημεία. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν αυτά τα ματς. Για τον εντοπισμό τους.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς άστοχα. Έμεινε πίσω στο σκορ με 7-0. Και αντέδρασε όταν ο Πλάθα άλλαξε όλη την αρχική πεντάδα του. Το ματς ξεκίνησαν οι Καράμπελας, Νετζήπογλου Κουζέλογλου, Τίλμαν και ΜάκΛεμορ. Ο Πλάθα τους άλλαξε με τους Φλιώνη, ΜακΡέι, Ματαλιωτάκη, Καμπεγκέλε και Ραντλ, με την άμυνα να βελτιώνεται και να δίνει πόντους στην επίθεση.

Ο ΜακΡέι (9π. στο πρώτο ημίχρονο) φάνηκε από την πρώτη στιγμή να είναι αυτός που καθοδηγεί την άμυνα, στις αλλαγές και στις καλύψεις, ενώ ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες της ΑΕΚ στην επίθεση.

Η ΑΕΚ ισορρόπησε το ματς και μέσα από την άμυνα της κατάφερε να ξεφύγει, με σερί 12-0 19-12 και στη συνέχεια 25-14.

Οι παίκτες της πίεζαν σε μεγάλο κομμάτι του γηπέδου, οδηγώντας τους Ρουμάνους σε λάθη. Η άμυνα, ωστόσο, αντιμετώπισε και προβλήματα, καθώς από τους 39 πόντους, οι 33 ήρθαν από δύο παίκτες, ο Γκουζμαν είχε 16 και ο Τζοουνς 18.

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ είχε μόλις 1/7 σουτ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν όλα, εκτός από ένα, υπό κανονικές συνθήκες, με τον Αμερικανό γκαρντ να χρειάζεται το χρόνο του. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ίδιος, όπως και όλοι που πάτησαν στο παρκέ, είχε διάθεση για να κάνει τα πάντα στο παρκέ. Το δεύτερο ημίχρονο είχε πιο έντονο ρυθμό. Μπορεί το σκορ να μην έφτασε σε υψηλά επίπεδα, αλλά η κούραση άρχισε να κάνει την παρέμβασή της.

Ο Πλάθα συνέχισε να δοκιμάζει διάφορες πεντάδες, κάποιες μπορεί να μην τις δούμε μέσα στη σεζόν, αλλά είναι βέβαιο ότι ο Ισπανός ήθελε να δει τους παίκτες του σε διάφορες συνθήκες. Το μόνο βέβαια είναι ο Καμπεγκέλε θα είναι η δύναμη της ΑΕΚ κοντά στο καλάθι, ειδικά στην άμυνα, με τον πρώην ΝΒΑερ να μαζεύει τα ριμπάουντ. Στα τελευταία λεπτά έλειψε η αμυντική συγκέντρωση και η Κλουζ βρήκε πιο εύκολους πόντους, με αποτέλεσμα να ξεφύγει με 69-61.

Στα τελευταία δυόμισι λεπτά του αγώνα, η ΑΕΚ βρήκε τις λύσεις. Ένα τρίποντου του ΜακΡέι την έφερε στο 74-72 και στη συνέχεια μία τάπα του Καμπεγκέλε και το τελείωμα του ίδιου στον αιφνιδιασμό διαμόρφωσε το +4. Οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν, αλλά η ΑΕΚ με νέο τρίποντο βρέθηκε στο 79-76. Και μία βολή του Ραντλ καθόρισε τον τελικό νικητή, αφού ο ίδιος έκανε και κλέψιμο στην επόμενη κατοχή.

Οι πόντοι της ΑΕΚ: Τίλμαν 15, Ραντλ 14, Καράμπελας 7, Νετζήπογλου 7, ΜάκΛεμορ 2, Κουζέλογλου 4, Καμπεγκέλε 11, Κώττας 4, ΜακΡέι 18.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 38-39, 57-59, 82-76

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->