27.8
16:19

Από τις 10 φορές, η ΑΕΚ θα κέρδιζε τον Πανσερραϊκό τις 9

AEK1924.gr team
Από τις 10 φορές, η ΑΕΚ θα κέρδιζε τον Πανσερραϊκό τις 9

Από τα βράδια που λες «δεν μας θέλει», αλλά βέβαια η τύχη είναι με τους ικανούς, όμως και οι ικανοί δεν χρειάζονται και τύχη; Η ΑΕΚ εάν ξανα-έπαιζε το χθεσινό (26/02) ματς, άλλες 9 φορές, θα τις κέρδιζε όλες. Έχασε όμως την 10η και στο τέλος αυτό μετράει.

Μεγάλο ντόρο έχουν προκαλέσει οι 33(!) τελικές προσπάθειες της ΑΕΚ, εκ των οποίων μόλις η 1(!) βρήκε δίχτυα, κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Οι Κιτρινόμαυροι – στην τελική ανάλυση – ήταν καταιγιστικοί απέναντι σε μία σκληρή ομάδα, όμως αυτό δεν αποτυπόθηκε ποτέ στον πίνακα του σκορ.

Δυστοκία και έλλειψη καθαρού μυαλό το πρόβλημα που είχε χθες η Ένωση των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα με τον Ματίας Αλμέιδα να τονίζει: «Ένα (κακό) λεπτό αγώνα, δεν μπορεί να κρίνει τα υπόλοιπα 89».

Μία τοποθέτηση που κρύβει μεγάλη αλήθεια, όμως και την σκληρή πραγματικότητα. Διότι ένα (κακό) λεπτό αγώνα, έκρινε την έκβαση των υπόλοιπων 89, καθώς οι παίκτες της Ένωσης έδειχναν νευρικοί και αγχωμένοι, ώστε να φτάσουν στην ανατροπή, την οποία μπορούσαν να πετύχουν… 3φορές.

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ

Ξεκάθαρη η ερώτηση στον Αργεντινό τεχνικό για το αν η ΑΕΚ σκοπεύει να πάρει παίκτη έως το φινάλε της περιόδου, μειώνοντας – μέσω της απάντησης – τις πιθανότητες νέου deal.

Η πλειονότητα βλέπει πως υπάρχει ανάγκη από έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό, που θα κοντράρει Βίντα και Μουκουντί για την φανέλα του βασικού, όμως ο Αλμέιδα εμπιστεύεται τις επιλογές του.

Η ΑΕΚ ακόμα και με τον άπειρο αλλά ορεξάτο, Κωνσταντινο Χρυσόπουλο, και τον αγχωμένο, Σίμο Μήτογλου, μπορούσε να πάρει… αέρα την χθεσινή αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό. Όμως δεν το έκανε, όχι (μόνο) λόγω των στόπερ της.

Ο Αργεντινός τεχνικός -δικαίως- ύψωσε τοίχος προστασίας στους παίκτες του, γνωρίζοντας πως η χθεσινή εμφάνιση δεν ήταν αντιπροσωπευτική των ικανοτήτων τους. «Μαρκάρει άψογα τον Γκαρσία στις προπονήσεις», εξήγησε ο Αλμέιδα για τον Χρυσόπουλο.

Πλέον, είναι ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ – κατά μεγάλη πιθανότητα – θα πορευτεί με τις διαθέσιμες επιλογές στα στόπερ, εκτός αν προκύψει «ο παίκτης που μας κάνει», είπε ο 49χρονος coach.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΘΑ ΕΡΘΕΙ

Είναι σχεδόν… παλαβό το γεγονός πως η ΑΕΚ δυσκολεύεται έντονα να βρει το γκολ, παρά τις πάμπολες χαμένες ευκαιρίες.

Θα λυθεί αυτό το πρόβλημα. Μόνο στην θέση του σέντερ φορ να κοιτάξει κανείς θα δει 3 παίκτες (Γκαρσία-Πόνσε-Φαν Βέερτ) που θα μπορούσαν να είναι βασικοί σε πολλές ομάδες των… μεγάλων πρωταθλημάτων.

Είναι νομοτελειακό να λυθεί η δυστοκία και να αρχίσει η ΑΕΚ να μετρά τέρματα που θα την βγάζουν από την δύσκολη θέση που μπήκε με το «καλησπέρα» χθες, σε ματς που ο αντίπαλος (πρέπει) να χάνει από την Δεκελείας.

Την Τετάρτη με την Αντβέρπ, σίγουρα δεν θα ισχύει ο τίτλος «θα κέρδιζε τις 9 από τις 10 φορές». Η ΑΕΚ να καλείται να βρει αυτήν την… 1 φορά που θα την στείλει στο Champions League.

Άλλωστε, αν η επίτευξη δύο γκολ χθες, με τον Πανσερραϊκό, ήταν 1 φορά απαραίτητη, την Τετάρτη, με την Αντβέρπ και το προβάδισμα που θα πάει να διαφυλάξει (0-1), θα είναι 10.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement