08.6
18:00

Η FIFPRO προειδοποιεί τους παίκτες να μην υπογράψουν σε συλλόγους της Αιγύπτου

AEK1924.gr team
Advertisement

Στην ανακοίνωση που προκάλεσε έντονη αντίδραση από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αιγύπτου (EFA), η FIFPRO ανέφερε ότι ένας παίκτης που πηγαίνει σε σύλλογο της χώρας έχει «μεγάλες πιθανότητες να καταφύγει σε νομικές διαδικασίες».

«Τα τελευταία χρόνια η FIFPRO έχει δει μια έξαρση στις εργατικές συγκρούσεις στην Αίγυπτο, που αφορούν τόσο τη μη πληρωμή μισθών όσο και την καταχρηστική συμπεριφορά όπως η κατάσχεση διαβατηρίων, η πλαστογραφία και ο εκβιασμός», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προειδοποίησε τους παίκτες να μην παραδώσουν τα διαβατήριά τους στους συλλόγους, ακόμα κι αν τους έλεγαν ότι απαιτείται για άδεια παραμονής ή εργασίας, καθώς η διατήρηση ταξιδιωτικών εγγράφων είχε χρησιμοποιηθεί για να αναγκάσει τους παίκτες να υπογράψουν συμφωνίες.

Η FIFPRO προειδοποίησε επίσης τους παίκτες να μην υπογράφουν «λευκά» συμβόλαια, διασφαλίζοντας επίσης ότι ορίζεται το σωστό νόμισμα.

Η EFA, η οποία εποπτεύει τους επαγγελματικούς συλλόγους της χώρας, απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της FIFPRO:

«Η EFA είναι εξαιρετικά απογοητευμένη με τη δήλωση που εξέδωσε η FIFPRO, η οποία περιέχει πολλές εσφαλμένες πληροφορίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της αργά την Τετάρτη (7/6).

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ακόμη και αν συνέβησαν κάποια περιστατικά, αντιπροσωπεύουν μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν ισχύουν για όλους τους αιγυπτιακούς συλλόγους. Έχουμε 268 ξένους παίκτες σε διαφορετικά επίπεδα και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λάβαμε μόνο δύο καταγγελίες σχετικά με την παρακράτηση διαβατηρίου. Και τα δύο ζητήματα επιλύθηκαν αμέσως μετά την παρέμβασή μας».

Σε ομάδες όπως η πρωταθλήτρια Αιγύπτου τις δύο τελευταίες σεζόν, Ζάμαλεκ, η Αλ Ισμαίλι και η Φάρκο έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια βαριά πρόστιμα και απαγορεύσεις μεταγραφών λόγω μη καταβολής μισθών και αθετήσεων συμβολαίων.

Πηγή: sport24.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement