Ο γνωστός πλέον σόουμαν-διαιτητής της ελληνικής τηλεόρασης, Ηλίας Σπάθας, ανακάλυψε νέους κανονισμούς ποδοσφαίρου, χαρακτηρίζοντας πεντακάθαρο το γκολ του Ολυμπιακού, αλλά και ότι δεν υπάρχει καμία κίτρινη στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.
Γι’ ακόμα μια φορά ο Ηλίας Σπάθας ήταν… απολαυστικότατος στην ψυχαγωγική εκπομπή του MEGA, “Super μπάλα live”, αποδεικνύοντας για ακόμα έναν τρόπο, πως μπορείς να τροποποιήσεις τον κανονισμό του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας, για τα… μάτια του Ολυμπιακού.
Έτσι λοιπόν, ο άλλοτε διαιτητής της Super League 1 και κυρίως όργανο της ομάδας του Πειραιά, στα καλά χρόνια της… παράγκας, ανακάλυψε νέους κανονισμούς, χαρακτηρίζοντας πεντακάθαρο το γκολ του Ολυμπιακού, γιατί η μπάλα είναι δυο μέτρα ψηλότερα απ’ τον Ελ Αραμπί (!), ο οποίος όπως είπε δεν παίζει την μπάλα…
Για τον Ηλία Σπάθα λοιπόν, δεν μετράει αν ο παίκτης κινείται και πηδάει για να πάρει την κεφαλιά, για να είναι οφσάιντ, παρά μόνο όταν παίζει την μπάλα, με απλά λόγια πάει κόντρα στον κανονισμό και βγάζει κανονισμούς απ’ το… ερυθρόλευκο κεφάλι του.
Απ’ εκεί και έπειτα, συνέχισε για να σχολιάσει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, λέγοντας «απέβαλε τον Σωκράτη με δυο ανύπαρκτες κίτρινες ενώ ακολουθεί η ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ», τονίζοντας ότι και στις δυο φάσεις έπρεπε απλά να δώσει φάουλ, όχι κίτρινες και τονίζοντας στη δεύτερη περίπτωση ότι είναι… χέρι στήριξης.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην «Super Μπάλα Live» ο Ηλίας Σπάθας:
«Ξεκινάμε από τον κάκιστο ορισμό του Πινέιρο από τον Μπένετ. Ο συγκεκριμένος διαιτητής ήταν σε αγώνα του Πρωταθλήματος, για τον οποίον ο Μπένετ έστειλε επιστολή στην UEFA και διαμαρτυρόταν. Έρχεται λοιπόν στον δεύτερο γύρο, να τον ορίσει στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς.
Ήρθε στο Καραϊσκάκη να δώσει τα διαπιστευτήριά του ότι δεν θα ευνοήσει τον Ολυμπιακό κι έκανε μια ύποπτη διαιτησία. Να βγει η αλληλογραφία να δούμε σε ποιες Ομοσπονδίες έκαναν αίτημα. Ήταν ύποπτη η διαιτησία. Δόθηκαν πολλά φάουλ και κάρτες κατά του Ολυμπιακού σε κανονικά μαρκαρίσματα».
Για την πρώτη κάρτα του Παπασταθόπουλου: «Ήταν καθαρό μαρκάρισμα και έδωσε φάουλ και κάρτα ο διαιτητής».
Για ένα μαρκάρισμα του Πέρεθ: «Δεν έδωσε ούτε φάουλ, ούτε κάρτα όπως όφειλε. Αυτά που βάλαμε είναι χαρακτηριστικά για να δείξουμε πως ο διαιτητής συμπεριφέρθηκε στις δύο ομάδες. Είναι ένα ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα, δεν δόθηκε ούτε φάουλ».
Για την κάρτα στον Μπρινιόλι: «Έφτασε στο 60ο λεπτό να δείξει την κίτρινη στον Μπρινιόλι. Γίνονταν συνεχώς καθυστερήσεις, ο Παναθηναϊκός διαρκώς καθυστερούσε για να περάσουν τα λεπτά και να λήξει το ματς».
Για την διακοπή λόγω του τραυματισμού του Κουρμπέλη: «Ο διαιτητής, κόντρα στις οδηγίες και τους κανονισμούς, σταματάει το παιχνίδι. Ο κανόνας λέει ότι άμεσα σταματάμε μόνο για τραυματισμό στο κεφάλι. Εδώ ο διαιτητής σταματάει μια υποσχόμενη επίθεση για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες σε έναν παίκτη που έχει πάθει κράμπα. Αυτό βοηθάει και τον διαιτητή που έχει άλλους σκοπούς».
Για το γκολ του Βρουσάι: «Είναι μια μεταβίβαση από έναν παίκτη έξω δεξιά. Υπάρχει ο Ελ Αραμπί ζευγάρι με τον Σάρλια. Η μπάλα περνάει 2 μέτρα πάνω από τον Σάρλια, πάει σε άλλον ποδοσφαιριστή που κάνει κακό παίξιμο, κερδίζει ο Βρουσάι που κάνει 15 μέτρα. Δεν υπάρχει φάουλ, κάνει γκολ. Ο διαιτητής αρχικά είπε στον Παπασταθόπουλο ότι πάει να κοιτάξει φάουλ. Φάουλ δεν υπάρχει, είναι σαφές.
Τιμωρείται ένας παίκτης που είναι οφσάιντ όταν παίξει την μπάλα. Εδώ ο Ελ Αραμπί δεν παίζει την μπάλα. Έχουμε δύο υποπεριπτώσεις. Ποδοσφαιριστής που παρεμποδίζει ξεκάθαρα, χρησιμοποιεί ο κανόνας την λέξη αυτή για να δείξει την σημασία, το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ή άλλου ποδοσφαιριστή. Εδώ βρίσκεται πίσω από τον αμυνόμενο, άρα δεν μπορεί να εμποδίζει το οπτικό του πεδίο. Η δεύτερη υποπερίπτωσηλ λέει: να παρεμποδίζει ξεκάθαρα αντίπαλο ποδοσφαιριστή να αποκτήσει την μπάλα. Μα εδώ η μπάλα περνάει 2-3 μέτρα πάνω από το κεφάλι του Σάρλια και πάει σε άλλον παίκτη του Παναθηναϊκού. Ο Σάρλια δεν είχε καμία πιθανότητα να πάρει την μπάλα. Άρα δεν παρεμποδίζεται».
Για την δεύτερη κάρτα του Παπασταθόπουλου: «Χάνει την ισορροπία του, πέφτει στο έδαφος. Το χέρι του είναι στήριξης. Εγώ να θεωρήσω ότι ξεφεύγει από την θεωρία του χεριού στήριξης και δίνει το φάουλ. Καλώς το έδειξε. Όμως έχει 3-4 οργανωμένους αμυντικούς ο Ολυμπιακός. Δεν πρόκειται για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης. Έπρεπε να δώσει φάουλ, αλλά όχι κάρτα».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement