24.2
13:23

Το εστιατόριο «Byzantino» είναι ένας ακόμα λόγος να επισκεφτείς το γήπεδο της ΑΕΚ

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Το εστιατόριο «Byzantino» είναι ένας ακόμα λόγος να επισκεφτείς το γήπεδο της ΑΕΚ
Advertisement

Δοκιμάσαμε το μενού σε ένα από τα πιο… σύγχρονα εστιατόρια της Αθήνας που σε «ταξιδεύει» μέσα από μνήμες και αρώματα στην αστική κουζίνα της Πόλης και της μικράς Ασίας

Είχαμε την χαρά αλλά και την τιμή να βρεθούμε στο Byzantino Restaurant Bar που βρίσκεται εντός του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η πρώτη γνωριμία με τον χώρο μας επιφύλαξε όμορφες στιγμές καθώς εκτός του ότι κάποιος που θα θελήσει να δοκιμάσει το υπέροχο αυτό μενού, έχει την ευκαιρία να έχει θέαση στον αγωνιστικό χώρο. Το εντυπωσιακό εστιατόριο εμβαδού 1000 τ.μ. με δυνατότητα φιλοξενίας 400 ατόμων, έχει πανοραμική θέα στον αγωνιστικό χώρο, λειτουργεί προσφέροντας ένα απολαυστικό menu με πιάτα μαγειρεμένα με σύγχρονες τεχνικές & αγνά ποιοτικά υλικά που ξυπνούν μνήμες και συναισθήματα νοσταλγίας.

Το εστιατόριο είναι φτιαγμένο ακριβώς στην πλευρά της παλιάς σκεπαστής εκεί που τώρα δεσπόζει απ’ έξω ο ατσάλινος αετός ενώ η είσοδος σε αυτό γίνεται στον διάδρομο ανάμεσα στο AEK FC store και στο πρακτορείο OPAP, ανεβαίνοντας στον δεύτερο όροφο με σύγχρονο ανελκυστήρα. Φτάνοντας εντός του «Byzantino» αντικρίζεις αμέσως την μοντέρνα διακόσμηση με όμορφα τραπέζια ενώ και ο χώρος είναι διακοσμημένος φέρνοντας στη μνήμη την Πόλη. Επικρατεί η λιτή προσέγγιση, αλλά δεν λείπει η φινέτσα και η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα εστιατόριο πολλών αστέρων. Παράλληλα νιώθεις αμέσως την ζεστασιά περιμένοντας φυσικά να γευτείς και τις μοναδικές γεύσεις.

Στη γευστική δοκιμή απολαύσαμε κρύους μεζέδες που είχε για starter μία αγιολί με αμύγδαλα, και ντολμαδάκια γιαλαντζί με σάλτσα γιαουρτιού. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε ένα υπέροχο ταρτάρ μόσχου με κύμινο, κανέλα, chips πατάτας και φέτα, ένα πιάτο που εντυπωσίασε. Παράλληλα στους ζεστούς μεζέδες φάγαμε παστουρμαδόπιτα με κασέρι και σάλτσα ντομάτας με τσιμένι.

Ένα ακόμα νόστιμο ορεκτικό ήταν το γεμιστό μαντί με κιμά μόσχου σε σάλτσα βουτήρου με μυρωδικά. Το κυρίως πιάτο περιλάμβανε σουβλάκια προβατίνας με μελιτζάνα χιουνκιάρ μπεγιεντί, ενώ ως σαλάτα φάγαμε μία πολίτικη από λάχανο με τουρσί, σέλερι, σταφίδες, πράσινο μήλο κ.α. Τέλος ως επιδόρπιο απολαύσαμε έναν κρεμώδη χαλβά με παστέλι σουσαμιού, που μας έκανε να ζητήσουμε ακόμα ένα για να εμπεδώσουμε την υπέροχη γεύση του.

Η εταιρεία Gendal είναι μέλος του γνωστού και επιτυχημένου ομίλου εστίασης nice n easy group και δραστηριοποιείται  στο χώρο της  γαστρονομίας, του τουρισμού και της ψυχαγωγίας με μεγάλα έργα, σε χώρες όπως η Κύπρος, το Dubai και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στην Ελλάδα η πρώτη μεγάλη συνεργασία της είναι το υπερσύγχρονο γήπεδο της ΑΕΚ – Κέντρο Μνήμης και Πολιτισμού OPAP ARENA, όπου διαχειρίζεται και προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εστίασης και catering με σεβασμό στις ανάγκες της ιστορικής ομάδας και τις απαιτήσεις του φίλαθλου κοινού. Συγκεκριμένα στους χώρους της OPAP Arena συντηρεί 23 κυλικεία, 5 καντίνες, 1 VIP Lounge Bar, το εστιατόριο «Βυζαντινό», το παραδοσιακό καφενείο «ο Βόσπορος» και 2 VVIP Bars.

Ο Όμιλός nice n easy group έχει συνεχή και επιτυχημένη παρουσία στο χώρο της εστίασης από το 2008 σε Αθήνα, Μύκονο και Κύπρο. Είναι γνωστός και αγαπητός στο ελληνικό και διεθνές κοινό για την farm-to-table φιλοσοφία του, τις ποιοτικές πρώτες ύλες και τα βιολογικά προϊόντα που προμηθεύεται αποκλειστικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, δίνοντας έμφαση στην εποχικότητα και την τοπικότητα των πρώτων υλών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->