08.2
22:00

Πέτρος Φιλιππίδης: Κάθειρξη 8 ετών για τις απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο

AEK1924.gr team
Advertisement

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, ομόφωνα δε χορήγησε ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο. Ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε σε 8 έτη κάθειρξης για δυο απόπειρες βιασμού.

Την επιβολή ποινής οκταετούς κάθειρξης για τις δύο απόπειρες βιασμού αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Η εισαγγελέας πρότεινε ποινή βάσης τα 6 χρόνια για την πρώτη απόπειρα και 2 για τη δεύτερη.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, ομόφωνα δε χορήγησε ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο. Ο γνωστός ηθοποιός αθωώθηκε ομόφωνα λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Η εισαγγελέας πρότεινε να δοθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντος και η πρόταση έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Όπως είπε «είναι γνώστης διαμονής, δεν υπήρξε φυγόδικος ούτε φυγόποινος», ενώ τόνισε πως η δράση του αναπτύχθηκε στον θεατρικό και τηλεοπτικό χώρο όπου πλέον δεν είναι φιλικοί χώροι για αυτόν.

«Οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του» ανέφερε. Είπε επίσης πως και ο ίδιος ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δήλωσε πως δεν επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτόν τον χώρο.

Στον Πέτρο Φιλιππίδη επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα καθώς και η υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Η μη χορήγηση ελαφρυντικών

Νωρίτερα, στο αιτιολογικό της εισαγγελέας να μη χορηγηθούν ελαφρυντικά στον Πέτρο Φιλιππίδη, η εισαγγελέας ανάφερε: «Για το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Αξιώνεται ηθική και ψυχική μεταστροφή του δράστη. Δεν αρκεί η μη τέλεση αξιόποινων πράξεων αλλά θετική δράση από την πλευρά του, αλλαγή του τρόπου ζωής του. Δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η στάση του στη δίκη διότι αυτή μπορεί να είναι προσχηματική. Πρέπει να επικαλεστεί θετικά πραγματικά περιστατικά ομαλής και καλής συμβίωσης. Αόριστοι οι ισχυρισμοί υπεράσπισης περί του “τίποτα δεν ακούστηκε σε βάρος του”. Κατά την γνώμη μου ακούστηκε και αναφέρομαι σε καταθέσεις για το 2016 και το 2018.»

Ως προς το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, η εισαγγελέας δήλωσε: «Υπήρξαν καταγγελίες που ανεξάρτητα αν ακολούθησαν την δικαστική οδό, δηλώνουν πως δεν ήταν “παραφωνία” στη ζωή του οι πράξεις, για τις οποίες δικάστηκε. Πράγματι έχει λευκό ποινικό μητρώο και κατά την υπεράσπιση ήταν ελεήμων. Η συμπεριφορά του δεν ήταν “παραφωνία”, δεν ήταν έκπληξη, όχι γιατί έχει καταδικάσει αλλά γιατί όπως κατέθεσαν μάρτυρες όπως η κα. Παπούλια για τα έτη 1997- 1998, είχε αντικοινωνική συμπεριφορά.»

Πηγή:news247

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement