30.10
09:38

Χάντμπολ: Να μπει με το δεξί στο EHF European Cup

Νίκος Κλεισαρχάκης
Χάντμπολ: Να μπει με το δεξί στο EHF European Cup
Advertisement

Ξεκινά το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ στο EHF European Cup, αντιμετωπίζοντας σήμερα (30/10, 17:00, AEKTV) την Hurry Up, με στόχο τη νίκη.

Πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό ματς στο οποίο ο κόσμος καλείται να φωνάξει «παρών».

Οι Μάγκες του χάντμπολ δίνουν την πρώτη τους ευρωπαϊκή «μάχη» για φέτος, απέναντι στην Hurry Up για την 2η φάση του EHF European Cup, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» η Ένωση καλείται να μπει με το δεξί στην διοργάνωση και να δείξει με το… καλημέρα, σοβαρή στην προσπάθεια να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στην Ευρώπη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αλέξης Αλβανός επέλεξε στην αποστολή τους: Μάτσκεβιτς, Αραμπατζή, Τικ, Ζίβκοβιτς, Μαντάλινιτς, Ηλιόπουλο, Κοτσιώνη, Παπαδιονυσίου, Λιάπη, Καλόμοιρο, Άρσιτς, Σόκολιτς, Τσιτομπί, Ρογκούλσκι, Λέμος, Κεδέρη.

Η αυριανή αναμέτρηση με την Hurry Up, αποτελεί την 65η στην Ευρώπη για την ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Συλλόγου. Η «Ένωση» έχει δώσει 35 εντός έδρας αγώνες, 25 εκτός έδρας, ενώ 4 αναμετρήσεις έγιναν σε ουδέτερο γήπεδο.

Ως γηπεδούχος η ΑΕΚ μετρά 25 νίκες, 1 ισοπαλία και 9 ήττες. Στα γκολ, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν σημειώσει 1785 ευρωπαϊκά τέρματα (1067 εντός έδρας), ενώ έχουν δεχθεί 1689 (883 εντός έδρας).

Τέλος, πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια είναι ο Χριστόφορος Μπακαούκας με 163 τέρματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->