09.10
10:34

Χωρίς αλλαγές και με το ίδιο πλάνο κόντρα στον Άρη

Κώστας Κοσικίδης
Χωρίς αλλαγές και με το ίδιο πλάνο κόντρα στον Άρη
Advertisement

Ο Αργεντινός τεχνικός φαίνεται πως δεν θα προχωρήσει σε κάποια αλλαγή, διατηρώντας τον ίδιο σχηματισμό και τα πρόσωπα της ενδεκάδας.

Μετά την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και την επιβλητική νίκη επί του Ιωνικού, απόψε (21:15) αντιμετωπίζει τον Άρη, στο “Κλ. Βικελίδης” για την 7η αγωνιστική της Super League, η οποία αποτελεί μια δύσκολη αποστολή για τους Κιτρινόμαυρους, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε χαρακτήρα.

Η Ένωση θέλει πάση θυσία να φύγει με τους βαθμούς της νίκης απ’ τη Θεσσαλονίκη, ώστε να διατηρηθεί κοντά βαθμολογικά με την πρώτη θέση και τον Παναθηναϊκό.

Ο Ματίας Αλμέιδα, δούλεψε όλες αυτές τις ημέρες με τους ποδοσφαιριστές του, τόσο στις προπονήσεις και στις αναλύσεις του αντιπάλου, όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι, ξεκαθαρίζοντας λίγο τα πράγματα απ’ το ματς της Δευτέρας με τον Ιωνικό και την γιορτή που στήθηκε, με τον σημερινό αγώνα και το κλίμα που θα συναντήσουν.

Ο Αργεντινός τεχνικός επισήμανε, ότι θέλει να δει πάθος και ένταση στο παιχνίδι των παικτών, βγάζοντας μαχητικότητα σε κάθε μπάλα, για να φύγουν με τη νίκη απ’ τον αγωνιστικό χώρο.

Απ’ εκεί και έπειτα, ο Αλμέιδα αντιμετωπίζει και κάποια προβλήματα, καθώς δεν υπολογίζει τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς, που τέθηκε νοκ-αουτ τελευταία στιγμή, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί, αλλά θα απουσιάσει και ο τραυματίας Τομ Φαν Βέερτ, όπως και ο Κώστας Γαλανόπουλος, που τις προηγούμενες ημέρες προπονούταν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Αντίθετα, κανονικά στην αποστολή της ΑΕΚ, θα είναι ο Γενς Γιόνσον, αλλά και ο Εχσαν Χατζισαφί, έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα τους, τέθηκαν στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα.

Στα αγωνιστικά τώρα, όσον αφορά το τακτικό κομμάτι, φαίνεται πως θα διατηρηθεί ο ίδιος σχηματισμός, όπως στο ματς με τον Ιωνικό, αν και υπάρχει πιθανότητα σε περίπτωση που επιλεχθεί ο Γιόνσον για τον άξονα, να υπάρξει αλλαγή σχηματισμού και από 4-4-2, να γίνει 4-3-3.

Η πιθανή 11αδα της ΑΕΚ

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλμέιδα εφόσον παρατάξει την ΑΕΚ με το 4-4-2, με μια παραλλαγή που θυμίζει ρόμβο, τότε ο Αθανασιάδης θα καθίσει κάτω απ’ τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Ρότα, αριστερά ο Μοχαμάντι, με τους Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή ο Σιμάνσκι με τον Πινέδα, με τον δεύτερο να βρίσκεται πιο μπροστά, έχοντας ρόλο στο οργανωτικό κομμάτι, έχοντας δεξιά τον Ελίασον και αριστερά τον Γκατσίνοβιτς.

Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται η δυάδα, Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο Αραούχο.

Απ’ την άλλη, αν επιλεγεί κάποιος σχηματισμός 4-3-3, τότε θα πρέπει να θυσιαστεί κάποιος απ’ τους παραπάνω, ώστε να πάρει θέση στον άξονα ο Γενς Γιόνσον, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πανέτοιμοι και διεκδικούν φανέλα βασικού και οι Νόρντιν Άμραμπατ και Στίβεν Τσούμπερ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->