05.10
16:31

Συνάντηση Βούρου – Πατούλη για σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, συναντήθηκε το πρωί με τον Περιφερειάρχη Αττικής και συζήτησαν για σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.

Τα έργα δεν σταματούν στη Νέα Φιλαδέλφεια επί δημαρχίας του Γιάννη Βούρου, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, συζητώντας για τα σημαντικά έργα, που χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια.

Μαζί με τον Γιώργο Πατούλη στην συνάντηση βρισκόταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Δημόπουλο, με τις δυο πλευρές να συζητούν αρκετά θέματα μεταξύ τους.

Ένα απ’ αυτά αποτελούσε η χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής νέου σύγχρονου πολυχώρου – ΚΑΠΗ στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας επί της Λεωφόρου Δεκελείας.

Αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν:

Η Χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής του νέου σύγχρονου πολυχώρου – ΚΑΠΗ στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας επί της Λ. Δεκελείας.
Υπενθυμίζουμε πως η κατεδάφιση του ακινήτου επί της Λ. Δεκελείας 116 & Επταλόφου (Στρούγκα) εκκρεμούσε για περισσότερα από 10 χρόνια, και πραγματοποιήθηκε από την Δημοτική μας Αρχή στις 05 Αυγούστου του 2021. Πλέον είμαστε σε θέση να πούμε πως μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη των εργασιών για ένα ακόμη μεγάλο – εμβληματικό έργο στην πόλη μας.

Η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης ανοιχτών αθλητικών χώρων σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

Η χρηματοδότηση του έργου δημιουργίας εγκαταστάσεων συστημάτων βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Η Δημοτική μας Αρχή έχει σχεδιάσει να τοποθετήσει βυθιζόμενους κάδους αντικαθιστώντας τους συμβατικούς (πράσινους, μπλε, καφέ) σε 40 σημεία της πόλης (με χωρητικότητα 5000 – 6000 lt, όταν ο μεγαλύτερος συμβατικός κάδος έχει χωρητικότητα 660 -1100 lt). Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τους προσεχείς μήνες και στοχεύει αφενός στη μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων τα οποία καταλήγουν σε ταφή και αφετέρου στην λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του Δήμου μας.

Η δημιουργία – διαμόρφωση του νέου ασφαλούς κυκλοφοριακού κόμβου στην συμβολή των οδών Σοφούλη, Πίνδου και Φιλαδελφείας (Ι. Ν. Κοσμά Αιτωλού Ν.Φ.).

Ενημερώνουμε επίσης τους συμπολίτες μας πως ήδη έχει υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης το έργο της επισκευής της γέφυρας στην Οδό Βρυούλων επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τέλος τονίστηκε η αναγκαιότητα επίσπευσης των απαιτούμενων ενεργειών από τον ανάδοχο και την Περιφέρεια, για την έναρξη των εργασιών και την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου της αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας της συνοικίας της Αγ. Μαρίνας (συλλεκτήρας Σ7).

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, για την έως σήμερα εξαιρετική συνεργασία τους, που έχει ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση ορισμένων μεγάλων και ιδιαίτερα σημαντικών έργων για την πόλη, όπως για παράδειγμα η Υπογειοποίηση των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου & Φωκών, καθώς και η ολοκλήρωση του 3ου Λυκείου της Ν.Φ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement