
Ο #psyxiatros Κώστας Κοσικίδης γράφει για την επιστροφή της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 ολόκληρα χρόνια, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα από μια φαντασμαγορική γιορτή και άφησε με ανοιχτό το στόμα, όλους όσους βρέθηκαν στο γήπεδο ή το παρακολούθησαν απ’ την τηλεόραση.
Η μεγάλη στιγμή της επιστροφής της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια έφτασε και από χθες, έβαλε τέλος στα 19 χρόνια… προσφυγιάς της ομάδας, επιστρέφοντας εκεί που την έφεραν οι πρόγονοι μας, εκεί που μεγαλούργησε και έγραψε ιστορία, εκεί που την γνωρίσαμε για πρώτη φορά.
Η φαντασμαγορική γιορτή που ετοίμασαν οι άνθρωποι της ομάδας, για την επιστροφή της ομάδας, άφησε όλο τον κόσμο φιλάθλους της ομάδας και μη, να μείνουν με το στόμα ανοιχτό και χωρίς λόγια.
Ειλικρινά, εμείς που ήμασταν απ’ τους τυχερούς που ζήσαμε δια ζώσης την συγκεκριμένη γιορτή, υπήρχαν στιγμές που χανόμασταν με τις εικόνες που αντικρίζαμε και ταξιδεύαμε στο παρελθόν, αναβιώνοντας όσο το δυνατόν καλύτερα εκείνες τις εποχές.
Δεν υπάρχουν λόγια, για να αποτυπώσουμε τα συναισθήματα που ζήσαμε χθες, τόσο εμείς που βρισκόμασταν στην Αγιά Σοφιά – OPAP Arena, όσο κι’ αυτοί που το παρακολούθησαν απ’ την τηλεόραση.
Ακόμα στο μυαλό μας, όλα είναι μπερδεμένα και η μοναδική πρόταση που αντιπροσωπεύει όλους τους ΑΕΚτζήδες από χθες το βράδυ, είναι το “τι ζήσαμε χθες Θεέ μου…”. Το έχουμε πει αρκετές φορές από χθες και θα συνεχίσουμε να το λέμε για αρκετές ημέρες, αλλά και για χρόνια, καθώς χθες γράφτηκε ιστορία.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο άνθρωπος που απ’ την πρώτη στιγμή πίστεψε στο όραμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, έδωσε την υπόσχεση στον κόσμο της ομάδας και το έκανε πράξη, είπε στην χθεσινή του ομιλία, ότι η ΑΕΚ σήμερα ξανά ιδρύεται, μια κουβέντα άκρως ρεαλιστική, καθώς η Ένωση από χθες επέστρεψε στη γη των προγόνων της και από σήμερα ή καλύτερα από Δευτέρα, θα παίζει επί ίσοις όροις με τους αντιπάλους της.
Η Αγιά Σοφιά – OPAP Arena, είναι ένα πραγματικό κόσμημα, ένας πραγματικός ΝΑΟΣ, που θα στεγάσει απ’ εδώ και πέρα την ΑΕΚ και τα όνειρα της, για το λαμπρό της μέλλον.
Απ’ εκεί και έπειτα, θέλοντας να ξεχωρίσω και να αναφέρω κάτι απ’ την φαντασμαγορική γιορτή, με απόλυτη ειλικρίνεια δεν το καταφέρνω, καθώς δεν γίνεται να ξεχωρίσεις κάτι απ’ αυτά που ζήσαμε χθες.
Απ’ τον αγιασμό του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας, Γαβριήλ, μέχρι και τα τραγούδια στο τέλος της γιορτής, εκπληκτική βραδιά που αξίζουν τα συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν και ετοίμασαν αυτήν την τελετή εγκαινίων, που ήταν θα μου επιτρέψετε να πω, καλύτερο ακόμα και από φιλικό με κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.
Το αρνητικό της όλης βραδιάς ωστόσο, για το οποίο δεν είναι προφανώς υπεύθυνη η ΑΕΚ, είναι ότι η ΕΡΤ3 δεν πήγε μέχρι τέλος την φοβερή βραδιά, με αποτέλεσμα οι τηλεθεατές, να χάσουν τόσο τα τραγούδια των αδερφών Τσαχουρίδη (Ματθαίο και Κωνσταντίνο) και του Παντελή Θαλασσινού, όσο και την πτήση του αετού Οδυσσέα, που συστήθηκε στο κοινό της ΑΕΚ, το οποίο ωστόσο έχασε και κόσμος που βιάστηκε να φύγει απ’ το γήπεδο, όταν ξεκίνησαν τα τραγούδια.
Ειλικρινά, κάτι άλλο αρνητικό δεν μπορείς να βρεις εύκολα στο χθεσινή γιορτή, δούλεψαν όλα στην εντέλεια και τουλάχιστον κάποια… αστοχία, δεν έγινε ορατή στο μάτι, με αποτέλεσμα να κριθεί η γιορτή, άκρως επιτυχημένη.
Υ.γ: Χθες δεν θα μπορούσαμε κι’ εμείς να μην συγκινηθούμε, γιατί στο μυαλό μας ερχόντουσαν αναμνήσεις απ’ την πρώτη μας γνωριμία με την ΑΕΚ στο “Νίκος Γκούμας” και όσοι μας είδατε στην χθεσινή εκπομπή, “AEK is back in town”, μαζί με τον Πάνο Καλογερόπουλο στο AEK1924 TV, καταλάβατε πλήρως πόσο φορτισμένοι ήμασταν κι’ εμείς χθες. Γι’ αυτό και δεν θέλω να ξανά αναφερθώ γιατί θα με πάρουν ξανά τα… “ζουμιά”, απλά θα περιοριστώ σε ένα “ευχαριστώ ρε πατέρα, που από μικρός μου έδειξες γιατί είμαστε ΑΕΚ, σύντομα θα πάμε μαζί στο νέο μας σπίτι”.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement