“Οι εικόνες είναι διαθέσιμες για επτά ημέρες. Στη συνέχεια καταστρέφονται αυτόματα. Θα έπρεπε η δικαιοσύνη να παρέμβει και να ζητήσει να φυλαχθούν. Οι εικόνες είναι εξαιρετικά βίαιες”, με τον Νταβίντ Ασουλίν, γερουσιαστή του Παρισιού, να μην κρύβει την οργή του που δεν έγινε η επίταξη:
“Αυτό που μόλις ειπώθηκε είναι πολύ σημαντικό και σοβαρό. Τα στοιχεία έχουν καταστραφεί από, τουλάχιστον, ανικανότητα. Δεν θέλω να πιστεύω ότι έγινε επίτηδες. Είναι πολύ σοβαρό. Είναι πολύ σημαντική ευθύνη της δημόσιας αρχής”.
Όσον αφορά στο ποιος ήταν υπεύθυνος για να ζητήσει να κρατηθούν οι φωτογραφίες και οι ηχογραφήσεις, η απάντηση δόθηκε από τον Φρανσουά-Νοέλ Μπουφέ, με τον πρόεδρο της νομικής επιτροπης της Γερουσίας να ρίχνει τα βέλη του στις εισαγγελικές αρχές για το… φιάσκο με την καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων:
“Η απαίτηση εικόνων προστασίας βίντεο είναι δικαστική απόφαση. Εναπόκειται στον εισαγγελέα να ζητήσει την επίταξη αυτών των εικόνων.
Σε πρακτικό επίπεδο, οι εικόνες αντικαθίστανται από μόνες τους εντός της προθεσμίας που επιτρέπει ο νόμος. Εάν ο εισαγγελέας δεν προβεί σε επίταξη, οι εικόνες εξαφανίζονται”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: sport24.gr