18.5
09:58

Πρόεδρε φέτος έπρεπε να ειδοποιήσουμε;

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ένα αγωνιστικό χάλι και μία διοικητική αναρχία έχει να παρουσιάσει η ΑΕΚ, λίγο πριν την είσοδο στην «Αγιά Σοφιά». Η αφύπνιση Μελισσανίδη μονόδρομος – την δεδομένη στιγμή – για να μετατρέψει την διάλυση σε… (νέα) αναγέννηση.

Η κριτική στις κακές στιγμές είναι πάντοτε πιο αυθόρμητη, βρίσκοντας πιο εύκολα ανθρώπους να δείξεις με το δάχτυλο και να φορτώσεις ευθύνες.

Έχοντας φτάσει όμως στο απροχώρητο, η κριτική «χτυπά» σε πρόσωπα και καταστάσεις που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι μπορείς να… ακουμπήσεις.

Ένα από αυτά και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει πράξη το όνειρο των απανταχού φίλων της ΑΕΚ, το σύνθημα που έσειε τα γήπεδα: «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Κι όμως, το γήπεδο γίνεται, η «Αγιά Σοφιά» ολοκληρώνεται και το ερώτημα είναι ένα: Με τι ομάδα θα μπει η ΑΕΚ στο Ναό; Και φυσικά ο όρος «ομάδα» δεν έχει καθαρά αγωνιστική χροιά.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΛΙ

Η ΑΕΚ είχε περισσότερες δυνατότητες από ό,τι στο τέλος (α)πέτυχε μέσα στην σεζόν, πετώντας την όποια μεταγραφική προσπάθεια έγινε το καλοκαίρι.

Μεγάλο ρόλο για την αποτυχία αυτή έγκειται στα όσα συνέβησαν στον πάγκο της ομάδας. Επιλογές που αποδείχθηκαν λίγες, είτε δεν έφεραν ποτέ την πλήρη στήριξη των ιθυνόντων.

Ακόμα και ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος απέτυχε να διαχειριστεί την (δύσκολη) κατάσταση που ανέλαβε και να διασφαλίσει έστω την έξοδο της ΑΕΚ στο Conference League της επόμενης σεζόν.

Το αγωνιστικό χάλι της ομάδας είναι χαρακτηριστικό των επιλογών της στον πάγκο. Ποτέ δεν έγινε πραγματική επένδυση για τον ρόλο του προπονητή.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ

Δεν είναι λίγες οι φορές που η ΑΕΚ εκτέθηκε από της επιλογές της σε καίρια σημεία του διοικητικού μηχανισμού της, δείγμα του ότι ο Μελισσανίδης εμπιστεύτηκε λάθος άτομα.

Η ομάδα έχει βαθύτερο του αγωνιστικού πρόβλημα και ο τρόπος με τον οποίο συνήθισε να λειτουργεί την τελευταία τετραετία, δεν θυμίζει καθόλου εκείνον που ίσχυε την σεζόν 2017-18.

Πρόκειται για μία κατάσταση αναρχίας που απομακρύνει την κιτρινόμαυρη πραγματικότητα κατά πολύ από την ποδοσφαιρική λογική. Μία κατάσταση που φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για εκ θεμελίων αλλαγές στο κλαμπ.

Οι άνθρωποι που διοικούν το αγωνιστικό κομμάτι του συλλόγου απέτυχαν. Είναι ξεκάθαρο και είναι εκείνοι που βγαίνουν αλώβητοι από κάθε νέα τρικυμία που μπαίνει το καράβι της ΑΕΚ.

Η φάση που βρίσκεται η ομάδα αγγίζει τον πάτο. Ο Μελισσανίδης καλείται να βγει μπροστά και να «καθαρίσει» κόσμο και καταστάσεις. Όχι γιατί υπάρχει προσωπικό μένος, αλλά γιατί η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Κανείς δεν φανταζόταν σε αυτό το σημείο την ομάδα που θα μπει στην «Αγιά Σοφιά», όμως υπάρχει ένα καλοκαίρι μπροστά για να επανέλθει η αισιοδοξία και η πίστη.

Με ένα project που θα μπει σε άλλες βάσεις, στερεές και σε πλαίσιο σύγχρονου ποδοσφαιρικού κλαμπ, μακριά από ανθρώπους που κρατούν πίσω την ΑΕΚ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement