
Σαν σήμερα (12/5) το 1985 η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε έναν αγώνα όπου η δυστοκία μαζί με τον ερυθρόλευκο τερματοφύλακα, δεν άφησαν την Ένωση να κερδίσει πανηγυρικά.
Η ΑΕΚ, μετά την αλλαγή προπονητή τον Δεκέμβριο, είχε να παρουσιάσει ένα πολύ βελτιωμένο πρόσωπο, μπαίνοντας (ξανά) δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.
Ο Εστερχάζι βρέθηκε σε εξαιρετικό απόγευμα, κάνοντας ό,τι θέλει τους αντιπάλους και μοιράζοντας πολλές πάσες για γκολ σε Μαπυρο και Σάντμπεργκ. Οι τελευταίοι, αντίθετα, δεν βρέθηκαν την καλύτερη μέρα και δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ.
Οι δύο επιθετικοί της Ένωσης έχασαν πολλές ευκαιρίες και δεν κατάφεραν να ισοπεδώσουν τον τέταρτο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό. Ο αντίπαλος άνοιξε το σκορ στο 57’, με τον Περσία, όμως μόλις 5 λεπτά μετά ο Σάντμπεργκ ισοφάρισε για την ΑΕΚ.
Ο δικέφαλος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την Ευρώπη, κάτι που έκανε λίγο αργότερα, ούτε να ισοπεδώσει τους ερυθρόλευκους, καθώς οι χαμένες ευκαιρίες χάνονταν η μία πίσω από την άλλη.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ: Αρβανίτης, Χατζής, Στυλιανόπουλος, Γεωργαμλής, Καραγκιοζόπουλος, Παπαϊωάννου, Πιάς (48΄Δίντσικος), Μπαλής, Σάντμπεργκ, Εστερχάζι, Μαύρος
ΟΣΦΠ: Σαραγκάνης, Ξανθόπουλος, Βαμβακούλας, Παπαδόπουλος, Μίχος, Κοκολάκης, Σέστιτς (46’ Περσίας), Τόγιας, Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Ορφανός (64’ Αλμπέρτσεν)
Στιγμές από την αναμέτρηση:
Άλλα αποτελέσματα (12/5):
1963 ΑΕΚ – ΠΑΟ 0-2
1974 ΑΕΚ – ΑΕΛ 1-0
1976 ΑΕΚ – ΟΣΦΠ 2-3
1991 ΑΕΚ – Παναχαϊκή 3-2
1996 ΑΕΚ – ΑΕΛ 1-0
1999 ΠΑΟ – ΑΕΚ 0-0
2010 Άρης – ΑΕΚ 1-1
2011 ΠΑΟ – ΑΕΚ 1-1
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement