
Μέσα σε 17 ημέρες η ΑΕΚ καλείται να σώσει, ότι μπορεί να σωθεί από μια ακόμη αποτυχημένη σεζόν, με μοναδικό στόχο να είναι η έξοδος της στην Ευρώπη.
Με τον καλύτερο τρόπο, κατάφερε και σταμάτησε η ΑΕΚ το πρωτάθλημα λόγω του Πάσχα, με τη νίκη μέσα στις Ζωσιμάδες επί του ΠΑΣ Γιάννινα, με 3-2.
Μια νίκη, που την κράτησε ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης και κοντά στο βαθμολογικό πίνακα με Άρη και Παναθηναϊκό, γνωρίζοντας απ’ την προηγούμενη ημέρα τα αποτελέσματα τους.
Η Ένωση με αυτή τη νίκη, δεν κρατήθηκε μόνο κοντά στους διεκδικητές της, αλλά ανέβασε και την ψυχολογία της ομάδας, ενόψει της δύσκολης και ιδιαίτερα κρίσιμης συνέχειας, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα.
Οι Κιτρινόμαυροι θα κληθούν μέσα σε 17 ημέρες να δώσουν, όλους τους αγώνες του δεύτερου γύρου, με αγώνες Κυριακή και Τετάρτη, οι οποίοι έτσι όπως έχουν έρθει τα δεδομένα, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και θα πρέπει έστω και στην τελευταία στροφή της σεζόν, να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών.
Η ΑΕΚ βρίσκεται πίσω απ’ τον Άρη με δυο πόντους, αλλά και στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό, έχοντας όμως το μειονέκτημα και μένοντας με αυτά τα δεδομένα εκτός Ευρώπης.
Έτσι λοιπόν, η Ένωση καλείται στο επόμενο απαιτητικό 17ήμερο να δουλέψει και να συγκεντρωθεί στο μοναδικό της στόχο, που δεν είναι άλλος απ’ την έξοδο στην Ευρώπη.
Η αρχή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα την Πρωτομαγιά (01/05, 21:00) κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα και θα πρέπει οι Κιτρινόμαυροι, να θυμηθούν πως είναι να κερδίζουν τον ΠΑΟΚ, αφού έχουν να το κάνουν δυο χρόνια.
Στη συνέχεια, θα υποδεχτούν μια εβδομάδα αργότερα τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (08/05, 19:30), το οποίο και είναι ιδιαίτερα κρίσιμο ματς, καθώς η Ένωση θέλει μόνο νίκη, για να πάρει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας υπέρ της, το οποίο τώρα δεν το έχει και μένει σε θέση εκτός Ευρώπης.
Τα ακόμη πιο δύσκολα για την Ένωση, έρχονται μετά το παιχνίδι με τους Πράσινους, καθώς σε διάστημα έξι ημερών θα παιχτούν όλα, αφού για δεύτερο σερί ματς θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα μεσοβδόμαδα (11/ο5, 19:30) στο ΟΑΚΑ και λίγες ημέρες αργότερα θα αναμετρηθεί στον -κατά πάσα πιθανότητα- “τελικό” του “Κλεάνθης Βικελίδης, κόντρα στον Άρη (14/5, 20:00).
Η διαδικασία των πλέι οφ, θα κλείσει και πάλι λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Τρίτη (17/05), με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για την τελευταία αγωνιστική της σεζόν, που πιθανότατα θα θέλει τη νίκη και θα πρέπει να θυμηθεί ξανά τον τρόπο, για να το πράξει, καθώς πάνε τέσσερα χρόνια απ’ την τελευταία φορά που το πέτυχε.
Η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα δύσκολο “σταυροδρόμι”, που δεν είναι καθόλου στρωμένος με “ροδοπέταλα” και θα πρέπει η ίδια, να παλέψει για να αντιστρέψει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, ώστε να σώσει τον μοναδικό της στόχο, που δεν είναι άλλος απ’ την έξοδο στην Ευρώπη.
Οι δυνατότητες για να το πράξει, τουλάχιστον στην επιθετική της λειτουργία, υπάρχουν, αλλά παράλληλα είναι βασικό, να αλλάξει την προβληματική εικόνα που παρουσιάζει στην ανασταλτική της λειτουργία, η οποία και φέτος αποτελεί την “αχίλλειος πτέρνα” της.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement