15.4
11:30

Ο Ντι Φραντζέσκο θέλει, αλλά…

Χάρης Κολχούρης
Ο Ντι Φραντζέσκο θέλει, αλλά…

Η ΑΕΚ συνεχίζει την προσπάθεια της για να βρει τον εκλεκτό για τον πάγκο της, με τον Ντι Φραντζέσκο να είναι μεν ψηλά στη λίστα, αλλά όχι πρώτος. Τα θετικά στοιχεία του, το ρίσκο και οι κινήσεις της Ένωσης.

Ακόμη ένα όνομα που προστέθηκε στη λίστα των προπονητών που εξετάζονται για τον κιτρινόμαυρο πάγκο, είναι αυτό του Εουσέμπιο Ντι Φραντζέσκο, για τον οποίο υπήρξε σχετική ανάλυση όπως διαβάσατε χθες στο ΑΕΚ1924.

Ο ατζέντης του, Αλεσάντρο Φαβάρο, βρέθηκε χθες στα Σπάτα, ενώ ξεναγήθηκε και στην Αγιά Σοφιά, έχοντας δίπλα του διαρκώς τους Παναγιώτη Κονέ και Γιάννη Παπαδημητρίου. Οι εμπλεκόμενες πλευρές είχαν συζήτηση για ενδεχόμενη συνεργασία, καθώς είναι προφανές πως η ΑΕΚ θέλει να φέρει έναν προπονητή με παραστάσεις από το Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από την πλευρά της, η Ένωση θέλησε να κρατήσει… χαμηλά τη μπάλα και να μην προβεί σε λεπτομέρειες, καθώς ο Ιταλός δεν είναι ο μοναδικός στη λίστα των υποψήφιων τεχνικών και σε καμία περίπτωση δεν έχει υπάρξει θετική εισήγηση για κανέναν.

Ψηλά στη λίστα, αλλά όχι πρώτος

Όσον αφορά την περίπτωση του Ντι Φραντζέσκο, ο 52χρονος είναι θετικός ως προς το project που άκουσε. Έπειτα από πολλά χρόνια στην Ιταλία, είναι διατεθειμένος να δοκιμάσει κάτι καινούριο και να ξεκινήσει από το μηδέν με μια ομάδα που να πιστέψει στις δυνατότητες του και να τον στηρίξει.

Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ένα πολύ θετικό στοιχείο, καθώς η ΑΕΚ θα μπορεί να τον προσεγγίσει ακόμα και αν δεν έχει πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για την Ευρώπη. Μάλιστα, με τα υπάρχοντα δεδομένα, το εφιαλτικό αυτό σενάριο συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες πιθανότητες, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Από την άλλη, αποτελεί ρίσκο για μια ομάδα που θέλει να κάνει το restart, να έχει στον πάγκο της έναν τεχνικό που δεν έχει δοκιμαστεί σε άλλη χώρα, πλην της γενέτειρας του. Σαφώς και μετράει υπέρ του, η καλή του παρουσία στους πάγκους των Ρόμα και Σασουόλο, όμως τα τελευταία χρόνια δεν έχει κάτι καλό να παρουσιάσει με τις φόρμες των Κάλιαρι και Βερόνα.

Εν κατακλείδι, στην ΑΕΚ βρίσκονται σε διαρκείς συζητήσεις για να κλείσουν οριστικά το θέμα του προπονητή. Αυτό δεν φαίνεται πως θα γίνει σύντομα, όμως παρατηρείται έντονη κινητικότητα από τους αρμόδιους για να καταλήξουν στον εκλεκτό. Ο Ντι Φραντζέσκο είναι μεν ψηλά στη λίστα, όχι όμως η πρώτη επιλογή και σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθεί εκτενώς από τους ιθύνοντες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement