30.3
20:31

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν 500 εκατ. δολάρια

AEK1924.gr team
Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν 500 εκατ. δολάρια

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης και για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σχεδόν μία ώρα διήρκεσε η τηλεφωνική συνομιλία του Τζο Μπάιντεν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε τον Ουκρανό ομόλογό του, ότι έχει εγκριθεί έκτακτη οικονομική βοήθεια 500 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία, προκειμένουν να καλυφθούν τα τρέχοντα έξοδα και οι ανάγκες της κυβέρνησης.

Μην χάνεις νέα της ΑΕΚ. Ακολούθησε τοστην Google

Google ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ AEK1924 ΣΤΗΝ GOOGLE

Οι δύο ηγέτες μίλησαν για τις εξελίξεις στα πεδία των μαχών και για τα αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία, ενώ ο Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την κατάσταση της ουκρανικής άμυνας και τις αντοχές του ουκρανικού λαού στο σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, Μπάιντεν και Ζελένσκι μίλησαν για την ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας και πως θα μπορούσαν αυτά τα όπλα να είναι πιο αποτελεσματικά στο πεδίο της μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ έχουν βρει δύο ανοιχτούς διαδρόμους προκειμένου να μεταφέρουν οπλισμό στους Ουκρανούς που αμύνονται και θεωρούν ότι θα συνεχίσουν την ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων, στη μάχη που δίνουν για να διατηρήσουν την ελευθερία τους.

Πηγή: skai.gr

Advertisement